E/κ-Τ/κ κόμματα στηρίζουν Sevgül Uludağ για Νόμπελ Ειρήνης

Την υποψηφιότητα της δημοσιογράφου Sevgül Uludağ για το φετινό Νόμπελ Ειρήνης στηρίζουν ε/κ και τ/κ κόμματα, τα οποία συναντήθηκαν την περασμένη εβδομάδα στην τακτική δικοινοτική συνάντησή τους στο Λήδρα Πάλας, υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Σλοβακίας.

Τα κόμματα εξέδωσαν ειδικό ανακοινωθέν για το θέμα, το οποίο κοινοποιήθηκε σήμερα στα ΜΜΕ από την Πρεσβεία της Σλοβακίας.

Στο ανακοινωθέν αναφέρεται ότι η υποψηφιότητα της Uludağ για το φετινό βραβείο Νόμπελ Ειρήνης,

μετά από πρόταση της ακαδημαϊκού Άννας Αγαθαγγέλου, είναι ένα γεγονός που χαιρετίζεται ιδιαίτερα.

Αναφέρεται ότι η Uludağ εργάζεται τα τελευταία 18 χρόνια για να επουλώσει τις πληγές τόσο των Τουρκοκυπρίων όσο και των Ελληνοκυπρίων που έχουν αγνοούμενους και εξακολουθούν να υποφέρουν από τα τραύματα του παρελθόντος.

"Ως εκ τούτου, η υποψηφιότητά της έχει λάβει τη συντριπτική υποστήριξη ανθρώπων και από τις δύο κοινότητες. Η Sevgül Uludağ πρωτοστατεί στο είδος της δημοσιογραφίας που χρειάζεται η Κύπρος, ανθρωπιστική και αντικειμενική, και φροντίζει για τις ανάγκες και τις ανησυχίες και των δύο κοινοτήτων, δείχνοντας ότι ο πόνος και των δύο είναι ανθρώπινος πόνος. Οι κοινότητες πρέπει να ενθαρρύνονται να αντιμετωπίζουν το παρελθόν τους, καθώς και να συζητούν για το μέλλον τους", αναφέρεται στο ανακοινωθέν.

Τα κόμματα χαιρετίζουν τις άοκνες προσπάθειες πολλών άλλων αφοσιωμένων ατόμων και από τις δύο κοινότητες που συνέβαλαν στην επίλυση αυτού του οδυνηρού ανθρωπιστικού ζητήματος. "Χαιρετίζουμε την ακούραστη δουλειά της κ. Uludağ για συμφιλίωση και ειρήνη στην Κύπρο και εκφράζουμε την πλήρη υποστήριξή μας όσον αφορά την υποψηφιότητά της για το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης για το 2019", καταλήγει το ανακοινωθέν.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα