Drones & κάμερες από Βρετανούς για ελέγχο μετανάστών από κατεχόμενα (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι στρατιωτικές αρχές στις Βρετανικές Βάσεις Κύπρου διπλασίασαν τον αριθμό των στρατιωτών που ελέγχουν την Πράσινη Γραμμή στην Κύπρο και εξοπλίστηκαν με κάμερες θερμικής απεικόνισης στο πλαίσιο των εντεινόμενων προσπαθειών για την αποτροπή της εμπορίας ανθρώπων από τα κατεχόμενα προς τις ελεύθερες περιοχές.

Ο Αρχηγός Τελωνείων και Μετανάστευσης των Βάσεων, Adam

Chatfield, δήλωσε στο Associated Press την περασμένη Τρίτη ότι η προσθήκη 24 νέων αξιωματικών και τεσσάρων SUV - δύο εκ των οποίων φέρουν υπερσύγχρονες θερμικές κάμερες - επιτρέπουν στις αρχές των Βάσεων να πραγματοποιούν 24ωρες περιπολίες κατά μήκος ενός ορίου 45 χιλιομέτρων (28 μιλίων) στης Πράσινης Γραμμής.

SBA Customs and Immigration working alongside SBA Police drone operators at the Pergamos crossing point today to combat smuggling. #BritishBases #cyprus #Customs #antismuggling #drones pic.twitter.com/PMP5i0S28G

— BFCyprus (@bfcyprus) July 6, 2021

Τα στοιχεία που διαθέτουν οι αρχές των Βάσεων  δείχνουν μια αυξανόμενη τάση στις αφίξεις μεταναστών τα τελευταία τρία χρόνια.

Το 2018, οι βρετανικές αρχές εντόπισαν 17 μετανάστες που προσπάθησαν να περάσουν σε έξι περιπτώσεις την διαχωριστική γραμμής

Putting the thermal imaging cameras to good use with SBA Customs and Immigration today. #BritishBases #SBAs #Cyprus #Customs pic.twitter.com/Aohq8Uvmq6

— BFCyprus (@bfcyprus) July 6, 2021

Ο αριθμός αυξήθηκε σε 33 μετανάστες σε 16 προσπάθειες διέλευσης ένα χρόνο αργότερα, ενώ πέρυσι, 67 μετανάστες αναχαιτίστηκαν σε εννέα απόπειρες διέλευσης.

Η συντριπτική πλειοψηφία που διασχίζει τα σύνορα είναι άνδρες της Συρίας που ζητούν άσυλο στις ελεύθερες περιοχές και την Κυπριακή Δημοκρατία.

Η διακοπή των ενεργειών αυτών των λαθρεμπόρων αποτελεί «βασική προτεραιότητα», πρόσθεσε.

«Οι άνθρωποι πληρώνουν πολλά χρήματα για να διακινούνται στην Κύπρο και υπάρχει πλήρης παραβίαση της ασφάλειάς τους".

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Κυπριακής Κυβέρνησης, 3.896 Σύριοι έχουν φτάσει στην Κύπρο από την Τουρκία τα τελευταία δύο χρόνια, και συνήθως περνούν από τα κατεχόμενα στις ελεύθερες περιοχές.

Keywords
Τυχαία Θέματα