Developers για βελτιώσεις στη χορήγηση αδειών μετανάστευσης

Την εκτίμηση ότι οι βελτιώσεις που ανακοίνωσε το Υπουργείο Εσωτερικών στα κριτήρια της ταχείας διαδικασίας χορήγησης άδειας μετανάστευσης θα αυξήσουν το αγοραστικό ενδιαφέρον από ξένους επενδυτές για την αγορά ακινήτων εκφράζει ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Επιχειρηματιών Ανάπτυξης Γης και Οικοδομών σε ανακοίνωσή του.

«Η δεύτερη αναθεώρηση των κριτηρίων, αντιμετωπίζει μια σειρά από αδυναμίες του συγκεκριμένου προγράμματος, οι οποίες περιόριζαν σε κάποιο βαθμό την ελκυστικότητά του», αναφέρεται.

Προστίθεται ότι «είμαστε βέβαιοι ότι οι αλλαγές που έχουν επέλθει, θα αυξήσουν το ξένο αγοραστικό

ενδιαφέρον το οποίο ήδη από το τελευταίο τρίμηνο του 2015 είχε αρχίσει να καταγράφει σημαντική άνοδο (+25% έναντι του αντίστοιχου τριμήνου του 2014)».

Η βεβαιότητά μας αυτή, συμπληρώνεται, «προκύπτει από τις συνεχείς επαφές μας με ξένους αγοραστές και τις επιφυλάξεις που διατύπωναν επί κάποιων προνοιών, οι οποίες τώρα αντιμετωπίζονται πολύ ικανοποιητικά». Προς αυτό ο σύνδεσμος ευχαριστεί δημοσίως τον Υπουργό Εσωτερικών Σωκράτη Χάσικο και την Κυβέρνηση.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «ο τομέας ανάπτυξης γης και η κατασκευαστική βιομηχανία ανακάμπτουν συνολικά συμβάλλοντας τόσο στην προσπάθεια για ανάπτυξη της κυπριακής οικονομίας όσο και στην αύξηση των εσόδων του κράτους».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα