Cyprus Public Transport: Ικανοποίηση για το τέλος της απεργίας

Ικανοποιημένη που η ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού, λόγω της απεργίας των οδηγών λεωφορείων στη Λευκωσία, έλαβε πλέον τέλος, εκφράζει, σε ανακοίνωση της, η Cyprus Public Transport.


Εκφράζει, παράλληλα, τις απολογίες της ακόμα μία φορά για την αναστάτωση που βίωσε τις τελευταίες μέρες.

«Από την έναρξη κιόλας της λειτουργίας μας, η Cyprus Public Transport απορρόφησε όλο το προσωπικό της προηγούμενης εταιρείας με τη δέσμευση ότι θα κρατούσε τους εργαζομένους

για τουλάχιστον έναν χρόνο. Εν μέσω της χειρότερης παγκόσμιας κρίσης, εδώ και ενάμιση χρόνο, η εταιρεία εξακολουθεί να απασχολεί το σύνολο του προσωπικού και – παρά την κρίση – έχουμε ξεκινήσει και συνεχίζουμε με επιτυχία την αποστολή μας, που δεν είναι άλλη από το να βελτιώσουμε την ποιότητα των υπηρεσιών συγκοινωνίας και να τις καταστήσουμε ισάξιες με αυτές οποιασδήποτε άλλης ευρωπαϊκής πόλης», προσθέτει.

Σημειώνει ότι η CPT προσλαμβάνει νέους οδηγούς και επιπλέον προσωπικό για να ενισχύσει την ομάδα της, ώστε αυτή ακριβώς η αποστολή της να είναι επιτυχημένη.

«Ωστόσο, υπάρχει ένας μικρός αριθμός προσωπικού που δεν μπορέσαμε, αυτόν τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, να επανεκπαιδεύσουμε ή να μετακινήσουμε σε άλλα καθήκοντα. Είναι πολύ σημαντικό, για να μπορούμε να παρέχουμε υψηλής ποιότητας υπηρεσίες, η εταιρεία να είναι εξαιρετικά αποδοτική και οικονομικά υγιής, ώστε να συνεχίζει την αποστολή της», αναφέρει.

Ως εκ τούτου, προσθέτει, «είχε ξεκινήσει μία διαδικασία τερματισμού συνεργασίας με 36 εργαζομένους, η οποία και κατέληξε σε μία μη δεσμευτική διαπραγμάτευση ενώπιον του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, χωρίς όμως αποτέλεσμα ή συμφωνία».

Αναφέρει, παράλληλα, ότι οι προτάσεις που έγιναν εκ μέρους της εταιρείας, όλες με σκοπό την ελαχιστοποίηση των κοινωνικών επιπτώσεων, απορρίφθηκαν συνολικά από τις συντεχνίες των εργαζομένων.

«Εν τέλει, προχωρήσαμε σε τερματισμό εργοδότησης 18 εκ των 36 υπαλλήλων, εκ των οποίων οι 5 έχουν εξασφαλισμένη άλλη απασχόληση. Κατορθώσαμε, δηλαδή, μία μείωση προσωπικού 70% μικρότερη από την απαιτούμενη. Αυτή η ενέργεια είχε ως αποτέλεσμα την κήρυξη απεργίας, για τη λήξη της οποίας η CPT και το Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων είχαν εναλλακτική πρόταση για τον τερματισμό της, αλλά οι συντεχνίες την απέρριψαν και συνέχισαν την απεργία», σημειώνει.

Αναφέρει, επίσης, ότι κατά τη διάρκεια των ημερών που ακολούθησαν, οι συντεχνίες εγείραν μία σειρά νέων ζητημάτων και για ακόμα μία φορά προσφερθήκαμε να προβούμε σε διάλογο διαπραγματεύσεων, τον οποίο και πάλι αρνήθηκαν οι συντεχνίες.

«Εν τέλει, η Λάρνακα τερμάτισε πρώτη την απεργία και ακολούθησε η Λευκωσία, με όλα τα θέματα –συμπεριλαμβανομένων και όσων τέθηκαν μόλις προσφάτως – να γίνονται αντικείμενο διαπραγμάτευσης και να καταλήγουμε σε συμφωνία. Από την πλευρά μας, έχουμε μία δέσμευση απέναντι σε όλους τους κατοίκους και πολίτες της Κύπρου: να προσφέρουμε καθαρές, βιώσιμες και ευρωπαϊκών προδιαγραφών υπηρεσίες συγκοινωνιών στον τόπο και τίποτα δεν θα μας εμποδίσει από το να το κάνουμε πράξη», προσθέτει.

Η Cyprus Public Transport ευχαριστεί την Υπουργό Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Ζέτα Αιμιλιανίδου, και τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Γιάννη Καρούσο, καθώς και το επιτελείο τους για τη βοήθεια που προσέφεραν στην επίλυση του ζητήματος.

«Με την αποκατάσταση πλέον των υπηρεσιών συγκοινωνίας, θα θέλαμε να διαβεβαιώσουμε τους πελάτες μας ότι η CPT θα συνεχίσει να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να αποφύγει μελλοντικά παρόμοια φαινόμενα», καταλήγει.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα