Cyprus CSR in action: Το μέλλον έχει χρώμα, και είναι πράσινο

Με μεγάλη συμμετοχή από τον κόσμο του επιχειρείν, πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά το 2ο Cyprus CSR in Action “Working towards a better tomorrow” στις 23 Ιουνίου 2021.

Μέσα από τις περισσότερες από 15 παρουσιάσεις των ομιλητών, αλλά και τις συζητήσεις που προέκυψαν συνεπακόλουθα, κατέστη ξεκάθαρο ότι το μέλλον κάθε άλλο παρά γκρίζο

προδιαγράφεται. Όπως αναφέρθηκε από αρκετούς ομιλητές, το μέλλον έχει χρώμα πράσινο.

Η εν λόγω αναφορά ανέδειξε την στροφή της πολιτικής Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης  μεγάλης μερίδας εταιρειών περισσότερο σε δράσεις προστασίας ή και ανάπτυξης του φυσικού περιβάλλοντος.

Μάλιστα, μιλώντας από τη Ελλάδα και απευθυνόμενος στους Σύνεδρους ο Managing Director της Global Sustain κύριος Μιχάλης Σπανός ανέπτυξε το τρίπτυχο ESG (Environmental - Social - Governance) το οποίο προέβλεψε ότι δεν είναι μια παροδική τάση αλλά κριτήρια που θα καθορίσουν το μέλλον των ίδιων των επιχειρήσεων που θέλουν (ή θα μπορούν) να πρωταγωνιστούν αύριο.

ΜΚΟ που φιλοξενήθηκαν στην ημερίδα παρουσίασαν από τη δική τους πλευρά (ως λήπτες  και συνεργάτες ιδιωτικών πρωτοβουλιών στήριξης) την αξία υφιστάμενων δράσεων δείχνοντας το αποτέλεσμα αυτών, αλλά έδειξαν και το δρόμο για διάνοιξη διαχρονικών και μακροπρόθεσμων οδών προσφοράς, η οποία επεκτείνεται πέραν του φυσικού περιβάλλοντος, στο κοινωνικό και εργασιακό περιβάλλον.

Στο πλαίσιο του Συνεδρίου παρουσιάστηκαν και βραβευμένες εσωτερικές εταιρικές πρακτικές (εταιρικής διακυβέρνησης και ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού) οι οποίες έμμεσα αλλά αποτελεσματικά συμβάλλουν στην δημιουργία συνθηκών που ευνοούν τον κοινωνικό ιστό ευρύτερα.

Επιπλέον, αναλύθηκαν τρόποι μέσα από τους οποίους μια εταιρεία μπορεί να υιοθετήσει πολλαπλές και ετερογενείς δράσεις είτε υπό τη μορφή προσφοράς (ποικιλοτρόπως) είτε υπό τη μορφή εφαρμογής στο χώρο της, όπως για παράδειγμα τη δημιουργία και συντήρηση βιώσιμων κάθετων κήπων στους τοίχους της.

Είναι αδιαμφισβήτητο ότι οι κοινωνικο-οικονομικές αλλά και περιβαλλοντικές προκλήσεις του σήμερα εν πολλοίς καθορίζουν όχι μόνο το δικό μας αύριο, αλλά και αυτό των παιδιών μας, και των γενιών που θα ακολουθήσουν.

Αναγνωρίζοντας τη σημασία της διασφάλισης ενός ουσιαστικά αειφόρου μέλλοντος, το 2ο CSR in Action Cyprus – “Working towards a better tomorrow” που διοργάνωσε η Boussias, ανέδειξε τις καλές πρακτικές κυπριακών επιχειρήσεων οι οποίες εδράζονται σε Περιβαλλοντικά (Environmental) κριτήρια, Κοινωνικά (Social) κριτήρια και κριτήρια Εταιρικής Διακυβέρνησης (Governance) αλλά και ενέπνευσε για ανάληψη ακόμα περισσότερων δράσεων και υιοθέτηση πρακτικών που μόνο με φως και ελπίδα μπορούν να πλημμυρίσουν τον κάθε ένα μας.

Το συνέδριο CSR in Action Cyprus - “Working towards a better tomorrow” παρουσίασε η Τράπεζα Κύπρου, και τέλεσε υπό την Αιγίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας, της ΟΕΒ και του CSR Cyprus.

Χρυσός Χορηγός η Lidl Cyprus, και χορηγός η Petrolina.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Cyprus CSR,