Τι θα εξετάσει ο ΕΜΑ για το εμβόλιο της ΑΖ-Πού βρίσκεται η παραγωγή φαρμάκων

Στο Πρωτοσέλιδο φιλοξενήθηκε ο Λέκτορας Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Frederick, Χαράλαμπος Τριάντης, ο οποίος μίλησε για εμβόλιο της AstraZeneca, αλλά και στην ανάπτυξη φαρμακευτικών σκευασμάτων κατά της Covid19.

Αρχικά μίλησε για τις ανησυχίες που υπάρχουν για το εμβόλιο της AstraZeneca, τονίζοντας ότι μπορεί να δημιουργηθεί μια λάθος εντύπωση για το συγκεκριμένο

εμβόλιο ή ακόμη και για όλα τα εμβόλια.

Αναφερόμενος στη σημερινή απόφαση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων, επεσήμανε ότι και να προκύψει κάποια σχέση με τα περιστατικά, δεν θα αλλάξει το αποτέλεσμα. «Δεν εντοπίστηκε συσχέτιση μεταξύ των περιστατικών και του εμβολίου, ενώ σημαντικός παράγοντας είναι ο αριθμός των περιστατικών σε σχέση με το γενικό πληθυσμό». Συμπλήρωσε ότι με τα μέχρι τώρα δεδομένα δεν υπάρχει η αιτιολογική συσχέτιση, ούτε η στατιστική διαφορά.

«Η οποιαδήποτε συσχέτιση δεν μπορεί να αντισταθμίσει στο μεγάλο όφελος του εμβολιασμού», διευκρίνισε ο Δρ. Τριάντης. Συνεχίζοντας, εξήγησε ότι όλα τα φάρμακα εμπεριέχουν ένα ρίσκο.

Παράλληλα, ανέφερε ότι ακόμη παραμένει αδιευκρίνιστος ο χρόνος ανοσίας που αποκτά κάποιος από το εμβόλιο. «Μέχρι στιγμής έχουμε κατοχυρώσει το εξάμηνο και αυτό που απομένει είναι να αποδειχθεί στη πράξη ο ακριβής χρόνος.

Επιπλέον μίλησε και για τα φάρμακα του κορωνοϊού, τονίζοντας ότι όλοι στράφηκαν προς την εύρεση εμβολίων τα οποία θα μπορούσαν να προσφέρουν την άμεση ανοσοποίηση του πληθυσμού.

«Τα θεραπευτικά φάρμακα εξυπηρετούν συγκεκριμένες ομάδες και δεν μπορούν να δοθούν εκτεταμένα ή προληπτικά», ενώ επεσήμανε ότι υπάρχουν εταιρείες που εφηύραν καινούριες ουσίες οι οποίες δοκιμάζονται σε κλινικές δοκιμές φάσης 1. «Θα μπορέσουν να λειτουργήσουν συνδικάστηκα με τους μαζικούς εμβολιασμούς ειδικά στις περιπτώσεις των βαριά νοσούντων», ανέφερε καταληκτικά.

Δείτε το βίντεο: 

Διαβάστε ακόμη:

Μελέτη/Αφρική: 3 άτομα εντοπίστηκαν με covid που περιλαμβάνει 34 μεταλλάξεις

AstraZeneca: Το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης αναστέλλει τις δοκιμές στα παιδιά

Keywords
Τυχαία Θέματα
Covid19, ΑΖ#45Που,Covid19, az#45pou