Covid19: Τα νέα κρούσματα σε Ιταλία, Σερβία, Αυστρία

Το τελευταίο 24ώρο στην Ιταλία ανακοινώθηκαν 21.994 νέα κρούσματα, στην Σερβία 1053 και στην Αυστρία 2.835.

Μεγάλη αύξηση παρουσιάζει σήμερα ο αριθμός των νεκρών από κορωνοϊό στην Ιταλία. Το τελευταίο εικοσιτετράωρο, έχασαν την ζωή τους 221 άνθρωποι και καταγράφηκαν 21.994 κρούσματα.

Συνολικά, έγιναν 174.000 διαγνωστικά τεστ. Χθες, τα περιστατικά ήταν 17.012 και οι νεκροί 141. Σε ό,τι αφορά τις διάφορες περιοχές της χώρας, η Λομβαρδία αγγίζει, σήμερα,

τα 5.035 κρούσματα, η Καμπανία τα 2.761 ενώ στο Πεδεμόντιο με πρωτεύουσα το Τορίνο διαγνώσθηκαν 2.468 θετικοί στον ιό, και στο Λάτιο -με κύρια πόλη την Ρώμη- 1.933.

Στις μονάδες εντατικής θεραπείας της χώρας έχουν εισαχθεί 1.411 ασθενείς (127 περισσότεροι από χθες), 13.955 έχουν εισαχθεί στους νοσοκομειακούς θαλάμους (958 επιπλέον σε σχέση με την χθεσινή ημέρα). Στο μεταξύ, τα συνδικάτα των Ιταλών γιατρών, καταγγέλλουν ότι, στη φάση αυτή, τα νοσοκομεία της χώρας χρειάζονται άλλους 4.000 γιατρούς, κυρίως αναισθησιολόγους, πνευμονολόγους και ειδικούς λοιμωδών νόσων. «Πρέπει να καταλάβουμε ότι οι ΜΕΘ δεν λειτουργούν μόνες τους, χρειάζονται εξειδικευμένους επαγγελματίες», υπογραμμίζουν οι Ιταλοί γιατροί.


Αλματώδης αύξηση των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού καταγράφεται το τελευταίο 24ωρο στη Σερβία. Από χθες τα επιβεβαιωμένα νέα κρούσματα τριπλασιάστηκαν φτάνοντας τα 1053 ενώ κατέληξαν πέντε ασθενείς. Αυξήθηκε και ο αριθμός των ατόμων που χρειάζονται νοσηλεία. Στα νοσοκομεία αναφοράς για τον κορωνοϊό νοσηλεύονται 823 ασθενείς εκ των οποίων οι 38 είναι διασωληνωμένοι.

Ο υπουργός Υγείας Ζλάτιμπορ Λόντσαρ ανέφερε ότι το σύστημα υγείας άρχισε να δέχεται πιέσεις λόγω της αύξησης των προσβληθέντων από τον κορωνοϊό που παρουσιάζουν σοβαρές επιπλοκές και πρέπει να εισαχθούν σε νοσοκομείο. Στο κλειστό στάδιο «Arena» στο Νέο Βελιγράδι, που λειτουργεί ως προσωρινή νοσοκομειακή δομή για ήπια και μεσαία περιστατικά, νοσηλεύονται ήδη 34 ασθενείς.

Ο επικεφαλής της Επιτροπής δημόσιας υγείας Βελιγραδίου επιδημιολόγος Πρέντραγκ Κον δήλωσε σήμερα ότι εξετάζονται νέα περιοριστικά μέτρα και αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου που θα επιτρέπει την επιβολή πιο αυστηρών μέτρων για την αποτροπή διάδοσης της νόσου. Ο κ. Κον ανέφερε ότι το πρόβλημα εντοπίζεται για την ώρα στην μη τήρηση του μέτρου της χρήσης μάσκας σε εξωτερικούς χώρους όπως επίσης και τον συγχρωτισμό που παρατηρείται σε κλειστούς χώρους κυρίως στα νυχτερινά κλαμπ. Αύξηση των κρουσμάτων παρατηρείται επίσης και στα σχολεία ωστόσο πρόκειται για μεμονωμένα περιστατικά που αντιμετωπίζονται με την κατ οίκον απομόνωση των νοσούντων και δεν χρειάζεται να επιβληθεί το κλείσιμο σχολείων, ανέφερε ο επιδημιολόγος Πρέντραγκ Κον.

Οι επόμενες δύο εβδομάδες θα είναι κρίσιμες αφού όπως εκτιμάται η επιδημική καμπύλη θα συνεχίσει να έχει ανοδική πορεία.

Στην Σερβία από την εκδήλωση της πανδημίας του κορωνοϊού επιβεβαιώθηκαν 40.880 κρούσματα και απεβίωσαν 798 άνθρωποι.

  
Οκτώ μήνες μετά τις πρώτες επιβεβαιωμένες μολύνσεις SARS-CoV-2 στην Αυστρία, ο αριθμός των θανάτων αυξήθηκε σε πάνω από 1.000, και σύμφωνα με σημερινά επίσημα στατιστικά στοιχεία, μέχρι στιγμής, 1.005 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους έπειτα από ασθένεια με Covid-19.

Σήμερα, τα υπουργεία Υγείας και Εσωτερικών στη Βιέννη ανέφεραν 2.835 νέα κρούσματα κορωναϊού τις τελευταίες 24 ώρες, ενώ συνολικά, 86.102 άνθρωποι έχουν βρεθεί θετικοί στην Αυστρία από την αρχή της πανδημίας.

Σύμφωνα με τα δύο υπουργεία, 1.400 άνθρωποι νοσηλεύονται σε νοσοκομείο με λοίμωξη, και από αυτούς οι 203 βρίσκονται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, με τους αριθμούς αυτούς να έχουν πρόσφατα αυξηθεί σημαντικά, ενώ σε 33.896 ανέρχονται σήμερα τα ενεργά κρούσματα κορωνοϊού.

Πιο σημαντικός, ωστόσο, είναι ο αριθμός των θετικά διαγνωσμένων περιπτώσεων τις τελευταίες επτά ημέρες ανά 100.000 κατοίκους (επίπτωση 7 ημερών), που σήμερα στις 14.00 τοπική ώρα (15:00 ώρα Ελλάδας) ήταν 214.

Διαβάστε επίσης:

 Πάνω από 61.000 οι θάνατοι που συνδέονται με κορωνοϊό στο Ην. ΒασίλειοΡωσικό εμβόλιο κατά του κορωνοιού: Οι εξελίξεις και.. ο Πούτιν

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα
Covid19, Ιταλία Σερβία Αυστρία,Covid19, italia servia afstria