Cobalt: Δεν πραγματοποιούνται πτήσεις 17-18/10-Τα δικαιώματα/VID

Δεν θα πραγματοποιηθούν οι αποψινές και οι αυριανές πτήσεις της εταιρείας Cobalt.

Σε σχετική ενημέρωση προέβη αργά το βράδυ της Τετάρτης η Υπουργός Μεταφορών, μετά από ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Μεταφορών, παρουσία εκπροσώπων του Τμήματος Πολιτικής Αεροπορίας, του Γενικού Λογιστηρίου, της Hermes και άλλων αρμόδιων φορέων, με στόχο την καλύτερη δυνατή οργάνωση για τον επαναπατρισμό επιβατών που θα ταξίδευαν με την Cobaltair Ltd μέσα στις επόμενες ημέρες.

Επίσημη ανακοίνωση εξάλλου εξέδωσε

λίγο μετά τις 23.30 το βράδυ της Τετάρτης η ίδια η εταιρεία. Ανακοίνωση εξέδωσε και η Blue Air για τους πελάτες Cobalt με λεπτομέρειες για τα ναύλα διάσωσης

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου,

«Οι επιβάτες των πτήσεων της 17ης βραδινής και 18ης Οκτωβρίου 2018, που δεν θα πραγματοποιηθούν, παρακαλούνται όπως εξασφαλίσουν οι ίδιοι εισιτήρια μονής διαδρομής σε οικονομική θέση για τον επαναπατρισμό τους και να κρατήσουν τα αποδεικτικά στοιχεία, για σκοπούς αποζημίωσής τους.

Οι υπόλοιποι επιβάτες που επρόκειτο να ταξιδέψουν με Cobaltair Ltd τις επόμενες (7) μέρες, θα πληροφορηθούν με νεότερες ανακοινώσεις για τον τρόπο επαναπατρισμού τους».

Αναστασιάδου: Λύπη για το κλείσιμο της Cobalt αλλά και για ταλαιπωρία κοινού

Σε δηλώσεις της με το πέρας της ευρείας σύσκεψης στο Υπουργείο, η Υπουργός Μεταφορών ανέφερε ότι η Cobalt ενημέρωσε ότι αναστέλλει απόψε τις εργασίες της. Αύριο με το πρώτο φως της μέρας θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη της αρμόδιας επιτροπής αδειών. Κληθείσα να απαντήσει για το αν υπάρχει προοπτική η κ.Αναστασιάδου ανέφερε ότι αυτό είναι κάτι που θα δει η Επιτροπή. Οι λόγοι του κλεισίματος ήταν όπως τόνισε, οικονομικοί.

Μετά από ευρεία σύσκεψη στο Υπουργείο, είπε η κ.Αναστασιάδου, καταλήξαμε σε λύσεις που θα διευκολύνουν επιβατικό κοινό. Η Υπουργός εξέφρασε την λύπη της για το κλείσιμο της εταιρείας, αλλά και για την ταλαιπωρία του κοινού.

Εντός των επόμενων 24ωρων θα δοθούν τηλέφωνα ταξιδιωτικών γραφείων τα οποία θα δώσουν εισιτήρια το κόστος των οποίων θα καλύψει το κράτος, όχι γιατί έχει νομική υποχρέωση αλλά γιατί θέλει να εξυπηρετήσει το κοινό και να αποφευχθεί ταλαιπωρία, σημείωσε.

Εδώ μπορείτε να δείτε τα γενικά δικαιώματα των επιβατών που έκλεισαν εισιτήρια για τις επόμενες βδομάδες αλλά και το πώς έκλεισε η εταιρεία.

Keywords
Τυχαία Θέματα