City Unity College Nicosia: Μεταπτυχιακά προγράμματα

Ποια μεταπτυχιακά προγράμματα έχουν τη μεγαλύτερη ζήτηση από τους φοιτητές;

Συνήθως οι φοιτητές αναζητούν ένα μεταπτυχιακό πρόγραμμα με κριτήριο την ζήτηση στην αγορά εργασίας, τις προοπτικές ανέλιξης, αλλά φυσικά και με βάση τα ακαδημαϊκά τους ενδιαφέροντα.

Το μεγαλύτερο ποσοστό φοιτητών επιλέγει μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA).  Οι περισσότεροι από αυτούς θεωρούν ότι η απόκτηση ενός ΜΒΑ μπορεί να βελτιώσει τις επαγγελματικές τους προοπτικές.

Επιπλέον, η μεγάλη ζήτηση του εν λόγω

μεταπτυχιακού οφείλεται και στο γεγονός ότι απευθύνεται σε άτομα που προέρχονται από διάφορες ειδικότητες, τα οποία δεν έχουν κατ’ ανάγκη υπόβαθρο σε τομείς οικονομικών ή διοίκησης επιχειρήσεων, αλλά που θέλουν να αποκτήσουν ή να αναπτύξουν τις δεξιότητες και τις γνώσεις τους στον τομέα της διοίκησης επιχειρήσεων με σκοπό να αναπτύξουν την καριέρα τους σε διευθυντικές θέσεις ή να δημιουργήσουν τις δικές τους επιχειρήσεις.

Ποια μεταπτυχιακά προγράμματα είναι κατά τη γνώμη σας περιζήτητα στην αγορά εργασίας;

Πέραν από το μεταπτυχιακό πρόγραμμα στη Διοίκηση Επιχειρήσεων που θεωρείται ένα πρόγραμμα με διαχρονική ζήτηση στην αγορά εργασίας, τα μεταπτυχιακά προγράμματα τα οποία είναι εξίσου περιζήτητα, είναι τα μεταπτυχιακά Νομικής και ειδικότερα αυτά που σχετίζονται με το  Τραπεζικό,  Χρηματοοικονομικό ή Ασφαλιστικό Δίκαιο.

Το μέγεθος του Τραπεζικού και Χρηματοπιστωτικού τομέα παγκοσμίως είναι τεράστιο, εξαιρετικά ρυθμισμένο και συνεχώς εξελισσόμενο.  Λόγω του μεγέθους και της δυναμικής φύσης αυτών των δυο τομέων, οι νόμοι που τους διέπουν είναι συχνά εξαιρετικά περίπλοκοι, πράγμα που σημαίνει ότι οι ειδικοί σε αυτούς τους κλάδους έχουν μεγάλη ζήτηση.

Γιατί σήμερα είναι τόσο σημαντική η απόκτηση μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών;

Το μεταπτυχιακό δεν αποτελεί πανάκεια για την αντιμετώπιση της ανεργίας, είναι όμως αναμφισβήτητα ένα προσόν που μπορεί να εκτιμηθεί από τους εργοδότες.

Στα πλαίσια των μεταπτυχιακών προγραμμάτων, ο φοιτητής λαμβάνει πιο ουσιαστικές και εξειδικευμένες γνώσεις (σε σχέση με τα πολλά γενικά μαθήματα των προπτυχιακών σπουδών), και αναπτύσσει την κριτική ικανότητα προκειμένου να μπορεί μόνος του να τις εξελίξει. Τα παραπάνω ισχύουν πολύ περισσότερο εφόσον το μεταπτυχιακό του γίνεται στο αντικείμενο σπουδών του.

Όσοι αποκτούν έναν μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών, συχνά συμβαίνει να εξελίσσονται γρηγορότερα στην καριέρα τους. Μπορεί να ξεκινούν από μια χαμηλή θέση εργασίας, μα σύντομα προάγονται σε υψηλότερες θέσεις με καλύτερες απολαβές.

Αυτή τη στιγμή υπάρχει πληθώρα μεταπτυχιακών προγραμμάτων στην αγορά.  Το πιο πάνω γεγονός καθιστά αναγκαία την πραγματοποίηση μιας έρευνας προτού ο κάθε ενδιαφερόμενος προχωρήσει στην επιλογή ενός μεταπτυχιακού προγράμματος στο οποίο θα δαπανήσει κόπο, χρόνο άλλα και χρήμα.

Ποια μεταπτυχιακά προγράμματα προσφέρει το Κολέγιο σας;

Στη παρούσα φάση προσφέρουμε τα εξής αξιολογημένα μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών:

MBA - Master of Business Administration

Κατευθύνσεις -

FinanceHRMHealth Sector ManagementMarketing

Σε συνεργασία με το Cardiff Metropolitan University

Γλώσσα Διδασκαλίας: Αγγλική

Master of Laws - LLM International Business

Σε συνεργασία με το Cardiff Metropolitan University

Γλώσσα Διδασκαλίας: Αγγλική

MSc in International Hospitality &Tourism Management

Σε συνεργασία με το Cardiff Metropolitan University

Γλώσσα Διδασκαλίας: Αγγλική

Master of Business Administration – MBA (mainstream)

Κατευθύνσεις -

Public AdministrationCustoms and Excise DutiesHospitality Management

Από το City Unity College Nicosia

Γλώσσα διδασκαλίας: Ελληνική &Αγγλική

Ποια είναι τα κριτήρια εισδοχής σε ένα μεταπτυχιακό πρόγραμμα;

Η ελάχιστη απαίτηση για εισδοχή σε πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών είναι ένα πρώτο πτυχίο (Bachelor’s Degree) από αναγνωρισμένο πανεπιστήμιο ή κολέγιο. Σε μερικές περιπτώσεις ισχύουν ειδικές απαιτήσεις εισδοχής.

Keywords
Τυχαία Θέματα