COMCY: Προσέγγιση Επενδυτών από Γυναικείες Επιχειρήσεις

Στης 28 Σεπτεμβρίου 2018 διοργανώθηκε εκδήλωση προσέγγισης επενδυτών από τον ΜΚΟ Centre for Competence Development Cyprus (COMCY) με την σημαντική υποστήριξη του IDEA Incubator – Accelerator. Η εκδήλωση διοργανώθηκε στα πλαίσια της συμμετοχής του οργανισμού στο Ευρωπαϊκό έργο South Eastern Europe Women Business

Angels Network (S.E.E.W.B.A.N) ), το οποίο προσφέρει υποστήριξη σε γυναικείες επιχειρήσεις.

Τι είναι το έργο S.E.E.W.B.A.N.;

Το έργο S.E.E.W.B.A.N. έχει ως κύριο σκοπό την διάδοση εμπειριών και παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών στην δημιουργία ενός δικτύου Women Business Angels (WBA) στην Ευρωπαϊκή Ένωση (Ε.Ε.), από έμπειρες χώρες, σε χώρες με μικρή ή καθόλου εμπειρία στον τομέα.

Το έργο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και έχει ξεκινήσει τον Ιανουάριο του 2017. Μέσα από το πρόγραμμα δίνεται η ευκαιρία σε γυναίκες επιχειρηματίες να εκπαιδευτούν στην αποτελεσματική προσέγγιση επενδυτών και ταυτόχρονα να του δώσει την ευκαιρία να εντοπίσουν επενδυτές.

Η κοινοπραξία του έργου

Το έργο είναι μια κοινοπραξία 7 χωρών (Ελλάδα, Κύπρος, Βουλγαρία, Σλοβενία, Ουγγαρία, Ιταλία και Ηνωμένο Βασίλειο-Περιφέρεια Σκωτίας). Την Κύπρο εκπροσωπούν ο ΜΚΟ Centre for Competence Development Cyprus (COMCY) και το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Λεμεσού (ΕΒΕ Λεμεσού).

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Προσέγγισης Επενδυτών

Στις 11, 13 και 15 Σεπτεμβρίου 2018, διοργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε από τον COMCY, εκπαίδευση γυναικών επιχειρηματιών με σκοπό να αναπτύξουν τις απαραίτητες δεξιότητες για δημιουργία πρωτότυπων/καινοτόμων επιχειρηματικών έργων καθώς και την αποτελεσματική προσέγγιση επενδυτών. Την εκπαίδευση ολοκλήρωσαν με επιτυχία 20 γυναίκες επιχειρηματίες οι οποίες στην συνέχεια συμμετείχαν σε Εκδήλωση Προσέγγισης Επενδυτών όπου παρουσίασαν τις επιχειρηματικές τους ιδέες σε πιθανούς επενδυτές.

Εκδήλωση Προσέγγισης Επενδυτών

Κατά την εκδήλωση εκπρόσωποι εταίρων του έργου από την Κύπρο και το εξωτερικό παρουσίασαν καλές τεχνικές και δραστηριότητες σε σχέση με το έργο SEEWBAN. Στην συνέχεια, δόθηκε η ευκαιρία σε 10 γυναίκες επιχειρηματίες να παρουσιάσουν τις καινοτόμες επιχειρηματικές τους ιδέες, στοχεύοντας σε συνεργασία με τους παρευρισκόμενους επενδυτές. Με το πέρας της εκδήλωσης, ακολούθησε δεξίωση δικτύωσης μεταξύ των παρευρισκόμενων.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν εκπρόσωποι από όλους τους εταίρους του έργου ως επίσης επιχειρηματικοί άγγελοι και επενδυτές από την Κύπρο και διάφορες χώρες της Ε.Ε.

Δείτε το σχετικό βίντεο της εκδήλωσης εδώ.

Τελική συνάντηση του έργου στην Λευκωσία

Στις 28 Σεπτεμβρίου 2018, πραγματοποιήθηκε η τελική συνάντηση μεταξύ των εταίρων του έργου στην Λευκωσία. Κατά την συνάντηση, οι εταίροι είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν την πρόοδο του έργου, και πιο συγκεκριμένα για τα εκπαιδευτικά προγράμματα και τις εκδηλώσεις προσέγγισης επενδυτών που έλαβαν και θα λάβουν μέρος, μέχρι τον Δεκέμβριο 2018, σε κάθε χώρα τις κοινοπραξίας. Επίσης η κοινοπραξία έθεσε στόχους για την βιωσιμότητα του έργου μετά την επίσημη ολοκλήρωση του.

Επιπρόσθετα οι εταίροι μαζί με επιχειρηματικούς αγγέλους και επενδυτές από όλες τις χώρες της κοινοπραξίας είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν τις εγκαταστάσεις του IDEA Incubator – Accelerator στις 27 Σεπτεμβρίου 2018. Εκεί έλαβαν ενημέρωση από το Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο καθώς και τον Κυπριακό Οργανισμό Προώθησης Επενδύσεων (Invest Cyprus) σχετικά με επιχειρηματικές πρωτοβουλίες, εθνικά υποστηρικτικά σχέδια και τις προοπτικές επένδυσης στην Κύπρο.

Για περισσότερες πληροφορίες για το έργο SEEWBAN, πατήστε εδώ ή επικοινωνήσετε με τον οργανισμό Centre for Competence Development Cyprus, στο τηλέφωνο: 22420110 ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: [email protected]

Keywords
Τυχαία Θέματα