COMCY: Κοινωνική ένταξη μεταναστών με αναπηρία στην Ευρώπη

Ο μη-κυβερνητικός οργανισμός Centre for Competence Development Cyprus (COMCY), συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό έργο inclEUsion - Promoting social inclusion of immigrants with disabilities in Europe through improving competences of adult educators.

Το συγκεκριμένο έργο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση στα πλαίσια του προγράμματος Εrasmus+, έχει ξεκινήσει το Νοέμβριο του 2019 και αναμένεται

να ολοκληρωθεί το Δεκέμβριο του 2021.

Το έργο inclEUsion θα υλοποιηθεί μέσα από μία στρατηγική συνεργασία μεταξύ έξι Ευρωπαϊκών οργανισμών από πέντε διαφορετικές χώρες (Κύπρος, Ελλάδα, Ισπανία, Ιταλία, Γερμανία).

Στόχος του έργου inclEUsion

Το έργο στοχεύει στην αντιμετώπιση των πολλαπλών διακρίσεων που αντιμετωπίζουν οι μετανάστες με αναπηρίες στην Ευρώπη και την καταπολέμηση τους μέσω της δημιουργίας νέων μεθόδων προσέγγισης και εργαλείων (όπως μη-τυπικής και άτυπης μάθησης) υποστήριξης των εκπαιδευτών που εργάζονται με τις συγκεκριμένες ομάδες. 

Τα παραδοτέα του έργου

Κατά τη διάρκεια υλοποίησης του έργου πρόκειται να αναπτυχθούν δύο κύρια παραδοτέα:

Η βάση δεδομένων “ACCESS” που θα παρέχει βασικές πληροφορίες και υλικό για τη καθοδήγηση των εκπαιδευτών (σε θέματα νομοθεσίας, κοινωνικών υπηρεσιών, κλπ.).Ένα διαδικτυακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα το οποίο θα περιλαμβάνει ενότητες και εργαλεία που θα βασίζονται στις ανάγκες των εκπαιδευτών. Οι ενότητες αυτές θα επικεντρώνονται κυρίως στην αναγνώριση και αντιμετώπιση περιπτώσεων όπου υφίστανται διακρίσεις, καθώς και στην προώθηση της κοινωνικής ενσωμάτωσης των μεταναστών με αναπηρίες.

Εναρκτήρια συνάντηση στην Ισπανία και επόμενες ενέργειες

Στις 10 και 11 Δεκεμβρίου 2019 έλαβε μέρος η εναρκτήρια συνάντηση του έργου inclEUsion στο Reus της Ισπανίας. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν αναλυτικά τα παραδοτέα του έργου, οι προωθητικές ενέργειες και θέματα που αφορούν τη διασφάλιση της ποιότητας του έργου με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Επίσης, τέθηκαν και οι άμεσες προθεσμίες για τα επόμενα βήματα και παραδοτέα.

Στην παρούσα φάση, οι εταίροι έχουν ήδη ξεκινήσει τη διαδικασία υλοποίησης του πρώτου παραδοτέου σχετικά με τη δημιουργία της βάσης δεδομένων που θα περιλαμβάνει πληροφορίες και χρήσιμο υλικό από τις χώρες της κοινοπραξίας και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Εάν επιθυμείτε να μάθετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το έργο inclEUsion, παρακαλείστε όπως επικοινωνήσετε με το Centre for Competence Development Cyprus στο τηλέφωνο 22 420 110 ή να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του Οργανισμού www.comcy.eu

Keywords
Τυχαία Θέματα