CIPA και ΙΠΕ στηρίζουν κυπριακά start-ups

Θα υποστηρίξουν χρηματοδοτικά τη συμμετοχή επιλεγμένων νεοφυών επιχειρήσεων στο δημοφιλές Web Summit 2017

Ο Κυπριακός Οργανισμός Προώθησης Επενδύσεων (CIPA) και το Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας (ΙΠΕ) δίνουν την ευκαιρία σε κυπριακές νεοφυείς επιχειρήσεις (start-ups) να συμμετάσχουν στο δημοφιλές φόρουμ Web Summit, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 6-9 Νοεμβρίου 2017 στη Λισαβόνα της Πορτογαλίας.

Πρόκειται για

το μεγαλύτερο φόρουμ τεχνολογίας και επιχειρηματικότητας, το οποίο πραγματοποιείται σε ετήσια βάση με τη συμμετοχή εκατοντάδων νεοφυών επιχειρήσεων από όλο τον κόσμο. Στο πλαίσιο του συνεδρίου, οι εκπρόσωποι των νεοφυών επιχειρήσεων που θα συμμετάσχουν θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν παρουσιάσεις από επικεφαλής πετυχημένων επιχειρήσεων και να έρθουν σε επαφή με δυνητικούς επενδυτές.

Στο πλαίσιο της προσπάθειας αυτής, οι δύο οργανισμοί ευελπιστούν να προσφέρουν την κατάλληλη ώθηση σε κυπριακές νεοφυείς επιχειρήσεις που αναζητούν χρηματοδότηση και διεθνή δικτύωση, βοηθώντας τις να προβληθούν σε διεθνές επίπεδο.

Για την επιλογή των νεοφυών επιχειρήσεων, των οποίων τη συμμετοχή στο Web Summit 2017 θα στηρίξουν CIPA και ΙΠΕ, θα πραγματοποιηθεί διαγωνισμός (pitching competition) μεταξύ των start-ups που θα επιδείξουν σχετικό ενδιαφέρον.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τρείς από τις νεοφυείς επιχειρήσεις που θα επιλεγούν (κατηγορίες Alpha (2) και Beta (1)), θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν την επιχείρησή τους μέσα από ξεχωριστό περίπτερο (booth), στον εκθεσιακό χώρο του συνεδρίου.

Οι ενδιαφερόμενες ομάδες μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις στον ηλεκτρονικό σύνδεσμο https://www.f6s.com/pitch4websummit/apply μέχρι τις 15 Μαΐου 2017. Η τελική επιλογή των start-ups θα πραγματοποιηθεί εντός Ιουνίου 2017.

Για περαιτέρω πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους Μάριο Γιωργούδη (mgiorgoudis@investcyprus.org.cy) ή Γιώργο Χρίστου (gchristou@research.org.cy).

Keywords
Τυχαία Θέματα