CIIM:Διάλεξη για το πρόγραμμα Χρηματοοικονομικού Δικαίου & Διεθνούς Φορολογίας

O διεθνούς εμβέλειας ακαδημαικός και έμπειρος φορολογικός σύμβουλος σε θέματα ευρωπαϊκής και διεθνούς φορολογίας Δρ Luca Cerioni θα δώσει την εναρκτήρια δημόσια διάλεξη του προγράμματος Χρηματοοικονομικού Δικαίου &Διεθνούς Φορολογίας του CIIM - Cyprus International Insitute of Management με θέμα: "Φορολογική κατοικία: διπλή διαμονή και ανταλλαγή πληροφοριών για την ΕΕ και τις τρίτες χώρες" , την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου, στις 18:00-20:00, στο ξενοδοχείο

Semeli.  H διάλεξη είναι δωρεάν και θα αποδοθεί στην αγγλική γλώσσα, ενώ μετά το πέρας της διάλεξης θα ακολουθήσει δεξίωση. 

Η ομιλία του πραγματεύεται τις διασυνοριακές φορολογικές προκλήσεις της διπλής φορολογικής κατοικίας για εταιρείες και ιδιώτες. Ο Δρ. Cerioni, διαπρεπής σύμβουλος σε θέματα ευρωπαϊκής φορολογίας, θα αναλύσει τις προκλήσεις της διπλής κατοικίας που απορρέουν από το καθεστώς των 60 ημερών στην Κύπρο, και θα  δώσει επίσης την πολύτιμη γνώση του ως προς την καταστρατήγηση των κανόνων CRS. Θα παράσχει πειστικές απαντήσεις ως προς τις υποχρεώσεις που απορρέουν για διεθνή ανταλλαγή πληροφοριών για τους κατοίκους , φυσικά πρόσωπα και εταιρίες, τρίτων χωρών.  Η θεματική αυτή είναι μείζονος σημασίας στην τρέχουσα νομική και επιχειρηματική επικαιρότητα, καθώς η Κύπρος πρόκειται να εφαρμόσει με 61 χώρες, την Πολυμερή Σύμβαση για την Εφαρμογή Μέτρων που σχετίζονται με Φορολογικές Συμφωνίες για την Πρόληψη της Διάβρωσης της Φορολογικής Βάσης και της Μετατόπισης των Κερδών (Multilateral Instrument), ενώ έχει ήδη εφαρμόσει τις Ευρωπαϊκές οδηγίες ανταλλαγής πληροφοριών.

Μετά το πέρας της ομιλίας του, θα πραγματοποιηθεί συζήτηση στοργγυλής τραπέζης από επαγγελματίες του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα ενώ το κοινό θα έχει την ευκαιρία να θέσει ερωτήματα πάνω στη διπλή φορολογία.

Ο καθηγητής Luca Cerioni, εκτός από διακεκριμένος ακαδημαικός και φορολογικός σύμβουλος,  είναι και μέλος του Ιταλικού φορολογικού συμβουλευτικού και ορκωτού λογιστικού επαγγελματικού φορέα, στον οποίο είναι επίσης μέλος ειδικής Επιτροπής Έρευνας που ασχολείται με τη διεθνοποίηση, την ψηφιοποίηση και τις νέες ευκαιρίες για τις επιχειρήσεις.

Ο Δρ. Luca Cerioni εντάχθηκε πρόσφατα στο CIIIM ως Επισκέπτης Καθηγητής για το νέο MSc στο Χρηματοοικονομικό Δίκαιο και τη Διεθνή Φορολογία. Το μεταπτυχιακό αυτό προσφέρει στη λογιστική, χρηματοοικονομική και δικηγορική κοινότητα ένα εξειδικευμένο πρόγραμμα σπουδών με όλες τις απαιτούμενες δεξιότητες για την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών σε θέματα χρηματοοικονομικού και φορολογικού δικαίου με εγκυρότητα, σύμφωνα με τις τελευταίες ενημερώσεις και εξελίξεις του νομοθετικού και νομολογιακού πλαισίου.  Τα  μαθήματα διδάσκονται από διεθνείς ακαδημαϊκούς στα αγγλικά από κορυφαία πανεπιστήμια του Ηνωμένου Βασιλείου και της ΕΕ.  Το πρόγραμμα αρχίζει το Φεβρουάριο του 2020 τόσο στη Λεμεσό όσο και στη Λευκωσία και μπορεί να ολοκληρωθεί σε 14-30 μήνες ανάλογα με το ρυθμό προτίμησης των ενδιαφερομένων.

Λόγω της αυξημένης ζήτησης, αλλά περιορισμένου αριθμού θέσεων, θα πρέπει να γίνει προκράτηση της θέσης στο www.ciim.ac.cy ή στο 77 77 24 46

Keywords
Τυχαία Θέματα