Brexit: Η επόμενη ημέρα & οι συσκέψεις σε Ευρωπαικό επίπεδο

Για την επόμενη ημέρα μετά την απόφαση των Βρετανών για Brexit ετοιμάζονται οι Βρυξέλλες και οι άλλες πρωτεύουσες της ΕΕ.

Συναντώνται από τις 11.30 στις Βρυξέλλες οι πρόεδροι το Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, της Ευρωπαΐκής Επιτροπής και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου -Τουσκ, Γιούνκερ και Σουλτς, αντίστοιχα- ενώ στη συνάντηση έχει προσκληθεί και ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας Ρούτε, η χώρα του οποίου ασκεί κατά το τρέχον

εξάμηνο την προεδρία στην ΕΕ.

Σε διαρκή συνεδρίαση βρίσκονται και τα μέλη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ενώ η Ευρωπαΐκή Κεντρική Τράπεζα αναμένεται να λάβει μέτρα από τη Φρανκφούρτη που καλώς εχόντων των πραγμάτων θα καθησυχάσουν τις αγορές και τους οικονομικούς παράγοντες.

Τηλεδιάσκεψη θα παραγματοποιήσουν στις 14:30 ώρα Ελλάδος σήμερα οι αναπληρωτές υπουργοί Οικονομικών της G7 για να συζητήσουν για την ψήφο των Βρετανών υπέρ του Brexit, δήλωσε σήμερα πηγή που είναι ενήμερη για τις διαβουλεύσεις αυτές.

Μία πρώτη επίσημη συνεδρίαση των 27, χωρίς το Ηνωμένο Βασίλειο, αναμένεται να πραγματοποιηθεί, επίσης, σήμερα στο Λουξεμβούργο, όπου συνεδριάζουν ανώτατα στελέχη υπουργείων εξωτερικών της ΕΕ.

Επίσης, εντός των προσεχών ημερών αναμένεται να συναντηθούν στη Γερμανία οι υπουργοί Εξωτερικών των έξι κρατών μελών που ίδρυσαν την ΕΟΚ. Στους διπλωματικούς κύκλους κυκλοφορεί η πληροφορία ότι γαλλογερμανικός άξονας αναμένεται να αναλάβει πρωτοβουλίες για τη δημιουργία νέων προοπτικών στην ενωμένη Ευρώπη. Υπέρ αυτής της ιδέας τάσσεται πρωτίστως η Γαλλία.

Στην Κύπρο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, συνέστησε ψυχραιμία ώστε να δούμε πώς εξελίσσεται η κατάσταση. "Εμείς θα δούμε πώς διαμορφώνεται η κατάσταση, ήδη έχουμε εμβαθύνει σημαντικά τις σχέσεις μας με το Ηνωμένο Βασίλειο, θα δούμε πώς (εξελίσσεται η κατάσταση) έστω και αν είναι εκτός Ευρώπης – θα πάρει κάποιο χρόνο – σε σχέση με τα όσα θα συμφωνηθούν και με τις περαιτέρω εξελίξεις".

Keywords
Τυχαία Θέματα