Η Γερμανία θα διακόψει τις αεροπορικές της συνδέσεις με το Ηνωμένο Βασίλειο

Η Γερμανία θα διακόψει από τα μεσάνυχτα τις αεροπορικές της συνδέσεις με το Ηνωμένο Βασίλειο, έγινε γνωστό από κυβερνητική πηγή στο Βερολίνο.

Η απόφαση αυτή, θα επισημοποιηθεί τις προσεχείς ώρες, δήλωσε η κυβερνητική πηγή διευκρινίζοντας ότι οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης βρίσκονται σε συζητήσεις για την διαμόρφωση κοινής στάσης σχετικά με τις θαλάσσιες και τις χερσαίες συνδέσεις με το Ηνωμένο Βασίλειο.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ε/φ Bild, η γερμανική κυβέρνηση σε συνεννόηση με τη Γαλλία

και την ΕΕ, σχεδιάζει το συντομότερο και ίσως και απόψε τα μεσάνυχτα (ώρα Κεντρικής Ευρώπης) να διακόψει τουλάχιστον τις αεροπορικές συνδέσεις μεταξύ ΕΕ και Βρετανίας, εξαιτίας της μετάδοσης στην τελευταία της νέας μεταλλαγμένης εμφάνισης του κορωνοϊού.

Όπως αναφέρει η γερμανική ε/φ, δεν είναι γνωστό το τι θα γίνει με τα τρένα του Eurostar που συνδέουν την Βρετανία με την ηπειρωτική Ευρώπη, αλλά και τα δρομολόγια των πλοίων.

Η Bild επισημαίνει επίσης πως η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα στηριχθεί στο άρθρο 21 της Συνθήκης της ΕΕ που προβλέπει τη δυνατότητα εφαρμογής τέτοιων μέτρων. Προσθέτει δε πως η Καγκελάριος Μέρκελ θα μιλήσει σήμερα με τον Γάλλο Πρόεδρο, Μακρόν, προκειμένου να συντονίσουν τις κινήσεις τους.

Να σημειωθεί πως ήδη η Ολλανδία απαγόρευσε σε αεροπλάνα που προέρχονται από τη Βρετανία να προσγειωθούν στα αεροδρόμια της.

Διαβάστε επίσης 

Σε αυτοπεριορισμό όσοι φτάνουν από Βρετανία εξαιτίας νέου στελέχους του ιού

Ανησυχία για μετάλλαξη του κορωνοϊού-Αναστέλλονται πτήσεις από Βρετανία

Πηγή: ΚΥΠΕ - ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα