Bέλγιο: Στενή συνεργασία ΕASO με Ελληνικές Αρχές

Σε στενή συνεργασία βρίσκεται το Ευρωπαϊκό Γραφείο Υποστήριξης για το Άσυλο (EASO) με τις Ελληνικές Αρχές , προκειμένου να διασφαλιστεί η έγκαιρη αποστολή των απαραίτητων εμπειρογνωμόνων στην Ελλάδα, δήλωσε σήμερα η αναπληρώτρια εκπρόσωπος της Επιτροπής, Μίνα Αντρέεβα.

Σύμφωνα με την ίδια εκπρόσωπο, στο πλαίσιο της εφαρμογής της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας, η EASO ενημερώνει τα κράτη-μέλη για τον αριθμό των εμπειρογνωμόνων που απαιτείται να μεταβούν στην Ελλάδα.

Η Μ. Αντρέεβα ανέφερε ότι τα κράτη-μέλη έχουν ήδη προσφέρει 34 δικαστές για τις διαδικασίες ασύλου, ενώ πρόσθεσε ότι τις επόμενες ημέρες αναμένεται να υιοθετηθούν από την Ελλάδα οι απαραίτητες νομοθετικές ρυθμίσεις. H ίδια υπενθύμισε ότι η διαδικασία θα ξεκινήσει μόλις εφαρμοστούν οι απαραίτητες νομοθετικές αλλαγές και ότι μιλάμε για «σύντομη διαδικασία», η οποία όμως θα δίνει τον απαραίτητο χρόνο για μια «δίκαιη δίκη».

Η Μ. Αντρέεβα υπενθύμισε, εξάλλου, ότι οι επιστροφές στην Τουρκία των αιτούντων άσυλο των οποίων οι αιτήσεις δεν γίνονται δεκτές αναμένεται να ξεκινήσει στις 4 Απριλίου και για το λόγο αυτό θα μεταβούν Τούρκοι αξιωματούχοι- σύνδεσμοι στην Ελλάδα και αντίστοιχα Έλληνες στην Τουρκία.

Πηγή: AΠΕ - ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα