Azzouzi για Τσόρνιγκερ: «Για μένα είναι ο απόλυτος προπονητής των ονείρων»

O Mαροκινός Rachid Azzouzi, Sporting director της Greuther Fürth, μίλησε στην Bild γιατην σπουδαία πορεία του πρώην προπονητή του Απόλλωνα, Αλεξάντερ Τζόρνιγκερ. Μάλιστα, χαρακτήρισε τον Γερμανό ως τον προπονητή των ονείρων!

Αναλυτικά:

BILD: Κύριε Azzouzi, τι διαφορετικό κάνει ο Alexander Zorniger από τον προκάτοχό του;

Azzouzi: «Ένα βασικό σημείο είναι αυτό που φέρνει ο Alexander

Zorniger: το στυλ του, η προσέγγισή του και η σαφήνειά του για το τι είδους ποδόσφαιρο θέλει και τι περιμένει από τους παίκτες. Το ξεκάθαρο παιχνίδι προς τα εμπρός βοηθάει στην ασφάλεια (άμυνα). Η ψυχολογία είναι πολύ σημαντική στο ποδόσφαιρο. Πρέπει να έχεις εμπιστοσύνη στον εαυτό σου και να έχεις αυτοπεποίθηση και πεποίθηση. Φυσικά, τα αποτελέσματα των τελευταίων εβδομάδων βοηθούν».

BILD: Ήταν πραγματικά δύσκολο να πείσετε τον Zorniger να ενταχθεί στη Fürth;

Azzouzi: «Ο ίδιος θα είχε αρκετές άλλες προσφορές και ευκαιρίες. Σε κάθε περίπτωση, ο λόγος δεν ήταν ότι έψαχνε απαραίτητα για δουλειά ή επειδή μπορούσε να κερδίσει πολλά χρήματα μαζί μας.

BILD: Αλλά;

Azzouzi: «Επειδή είδε πώς ο σύλλογος και οι άνθρωποι που συμμετέχουν. Αυτό ήταν και είναι πολύ, πολύ σημαντικό για εκείνον. Αλλά και το γεγονός ότι η ομάδα έχει τις απαραίτητες δυνατότητες. Είμαι πολύ χαρούμενος που του βγήκε. Για μένα είναι ο απόλυτος προπονητής των ονείρων».

BILD: Θα περιμένατε μια ανατροπή σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα;

Azzouzi: «Από την αρχή ήταν ξεκάθαρο ότι ο χαρακτήρας της ομάδας ήταν άψογος και άθικτος και ότι είχαν πολλές δυνατότητες. Αλλά αυτό πρέπει να επιβεβαιώνεται ξανά και ξανά. Ο Alexander Zorniger είπε επίσης ότι είχε πολλές καλές ομάδες στο παρελθόν, αλλά ότι αυτό είναι πραγματικά εξαιρετικό. Αυτό σημαίνει κάτι όταν ένας προπονητής λέει κάτι τέτοιο μετά από τόσο σύντομο χρονικό διάστημα».

BILD: Κοιτάτε μόνο ψηλά τώρα;

Azzouzi: «Δεν έχουμε πετύχει τίποτα ακόμα. Οι ομάδες πίσω μας είναι πολύ καλές και μπορούν όλες να κάνουν το επόμενο βήμα και να εξελιχθούν περαιτέρω. Απέχουμε μόλις τρεις βαθμούς από τη ζώνη του υποβιβασμού και δεν μπορούμε να χαλαρώσουμε».

Keywords
Τυχαία Θέματα