Aποκλειστική συνέντευξη GQ Creator:"Τα Social Media έδειξαν τη δύναμή τους"

O Πάτρικ Βαν Νέγκρι, δουλεύει για το Αμερικανικό GQ ενώ παράλληλα ειδικεύεται και στη λειτουργία των Social Media

O ίδιος παραχώρησε αποκλειστική συνέντευξη στο SigmaLive και μίλησε για τον κορωνοϊό, τη χρήση των Social Media εν καιρώ πανδημίας αλλά και για τη ζωή του.

Συνέντευξη

Είσαι GQ Insider

(γνώστης) και συνάμα ασχολείσαι με τα Social Media. Πώς μπορείς να συνδυάσεις τα δύο αυτά επαγγέλματα;

Για να είμαι ειλικρινείς, αυτά πάνε μαζί.  Έχω γίνει GQ Insider λόγω των Social Media. To GQ για' μένα είναι πρόκληση, γι 'αυτό ήμουν ιδιαίτερα ευτυχής που συμμετέχω σε αυτό και είμαι συνοδοιπόρος σε όλο αυτό το μαγικό ταξίδι. Εξαιτίας του ότι το GQ είναι ένας οργανισμός, στον οποίο εστιάζουν ζητήματα, τα οποία ευθυγραμμίζονται με το όραμά μου.  Έτσι, κατά κάποιον τρόπο, μοιάζει με μια συνεχής συνεργασία. Εξίσου, όμως, αγαπώ και τη δουλειά μου ως Social Media Influencer.  

Ποια είναι η άποψή σου για την πανδημία; Θεωρείς ότι τα Social Media, λειτουργούν θετικά σε όλο αυτό;

Η άποψή μου για τον κορωνοιο είναι ότι είμαστε όλοι μαζί σε αυτόν τον "πόλεμο" με έναν αόρατο εχθρό. Γι' αυτο φροντίζω να λαμβάνω σχετικές πληροφορίες από το CDC και άλλες αξιόπιστες πηγές, αντί να "χωνεύω" ψεύτικες ειδήσεις

Τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης επιτρέπουν τη διάδοση ψεύτικων ειδήσεων, αλλά ευτυχώς, "ρίχνουν" περισσότερο φως σε εκείνες τις "φωνές" που προηγουμένως δεν ακούγονταν. Τώρα με τα Social Media, μπορείτε να ακούσετε και τις δύο πλευρές της ιστορίας, κάτι που δεν συνέβαινε προηγουμένως.

Χαίρομαι που βλέπω τους "ηγέτες" όλων των κοινωνικών πλατφορμών να δίνουν προτεραιότητα στον αγώνα κατά των ψεύτικων ειδήσεων με ισχυρά κίνητρα, κάτι για το οποίο φαίνεται να είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό. Τώρα περισσότερο από ποτέ, είναι σημαντικό να είμαστε εδώ ο ένας για τον άλλον και να βοηθήσουμε όσους το χρειάζονται περισσότερο.

Τα Social Media έδειξαν τη δύναμη και τη σημασία τους, στη σημερινή κοινωνία, και χαίρομαι που ακόμη και εκείνοι που δεν ήταν fan των social media έχουν πεπειστοί για το ρόλο που διαδραματίζουν σε μεγάλη κλίμακα και πλεόν τα χρησιμοποιούν στο έπακρο. 

Τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης εξελίσσονται και εφευρίσκουν νέους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να είμαστε ακόμα συνδεδεμένοι μεταξύ μας, κατά τη διάρκεια αυτής της πανδημίας, και να κερδίσουμε αυτόν τον "πόλεμο" μαζί. Έτσι θα μπορούμε να μοιραστούμε τη θετικότητα, την ευτυχία και την αλλαγή.

Φανταστείτε εαν το είχαμε περάσει όλο αυτό χρόνια πριν, να υπάρχουν τα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όλο αυτό θα ήταν 10.000 φορές χειρότερο! 

Μείνετε ασφαλείς, υπεύθυνοι και υγιείς!

Ποιο είναι το πιο σημαντικό "εργαλείο" για να επηρεάσεις τους ανθρώπους, έτσι ώστε να γίνουν η καλύτερη εκδοχή του εαυτού τους; Κατά την άποψή σoυ ποια διάσημη προσωπικότητα έχει τον ισχυρότερο λογαριασμό στο Instagram;

Η αυθεντικότητα και η αξιοπιστία. Πρέπει να υπηρετείς και να προσφέρεις κάποια αξία, έτσι ώστε να μπορείς να "επηρεάζεις" τους ανθρώπους. Αυτό μπορεί να γίνει με τη μορφή της εκπαίδευσης, της διασκέδασης ή ακόμη και μέσω απλών κινήτρων. Όσον αφορά, το δεύτερο σκέλος της ερώτησης, η απάντηση είναι ότι δεν συνηθίζω να παρακολουθώ το τι κάνουν οι διασημότητες, αλλά μου αρέσει να ακολουθώ τον ηθοποιό @therock (Ντουέιν Τζόνσον). Πάντα κάνει πράγματα που τα παίρνει στο επόμενο επίπεδο για μεγάλο χρονικό διάστημα. Είναι αυθεντικός και καλός άνθρωπος και αυτό είναι στη φύση του!  Αγαπώ αυτόν τον τύπο!

Τι έχεις μάθει απο τη πολύχρονη πείρα σου, το πάθος που σε διακατέχει και φυσικά μέσα από τα ταξίδια σου ανα το παγκόσμιο; 

Έχω αντιληφθεί ότι εμείς ως ανθρώπινα όντα είμαστε τόσο ασήμαντοι και μικροί και ότι χρειαζόμαστε περισσότερη εν συναίσθηση και συμπόνια. Αυτά τα μικρά πράγματα που μας αγχώνουν δεν είναι απαραίτητα και πρέπει να επικεντρωθούμε στη μεγαλύτερη "εικόνα" και τα πράγματα που έχουν πραγματική σημασία.

Εάν μπορώ να αλλάξω ή να βελτιώσω έστω και έναν άνθρωπο, τότε αυτή είναι μεγάλη υπόθεση. Τα μικρά πράγματα και η "φύτευση σπόρων" στους ανθρώπους για ένα καλύτερο αποτέλεσμα  πιστεύω ότι είναι η πραγματική δουλειά μου. Εάν μπορώ να το κάνω αυτό κάθε μέρα, τόσο στην πραγματική ζωή όσο και ψηφιακά, μπορώ να πεθάνω ευτυχισμένος και ευελπιστώ να αφήσω μια κληρονομιά που θα μιμηθούν κι άλλα άτομα, έτσι ώστε να γίνει  αισθητή διαφορά στον κόσμο.

Έχεις ταξιδέψει στην Ελλάδα; Ποια είναι η άποψή σου για τους Έλληνες; 

Όχι, ακόμη δεν επισκέφτηκα την Ελλάδα, αλλά ελπίζω πως θα το κάνω σύντομα. Αγαπώ την Ελλάδα. Μου θυμίζει τη γενέτειρά μου, την Κροατία! Συνθέτει όμορφα τοπία, χιλιάδες νησιά και γαλάζια θάλασσα. Επίσης,  έχει θαυμάσιους ανθρώπους. Ανυπομονώ να  εξερευνήσω την Ελλάδα και να συναντήσω υπέροχους ανθρώπους!

Αν έπρεπε να εξαφανίσεις και να αρχίσεις μια εντελώς νέα ζωή, πώς θα ήθελες να μοιάζει;

Θα ήθελα μόνο να είμαι ευτυχισμένος, ανεξάρτητα από το πού είμαι ή τι κάνω, και όλο αυτό να κάνει τους ανθρώπους που με πλαισιώνουν  πανευτυχής. Έχω πολλά πάθη στη ζωή, γι 'αυτό είμαι σίγουρος ότι θα μπορούσα να ξεκινήσω μια νέα ζωή τουλάχιστον 10-20 φορές (γέλια).

Ποια είναι η ιδανική σχέση για' σένα και ποια "συστατικά" πρέπει να έχει;

Λοιπόν, πρέπει να σου πω ότι έχω βρει ήδη την υποψήφια (γέλια). Όλα ξεκινούν με την καρδιά και την πρόθεση που έχει το συγκεκριμένο πρόσωπο. Πρέπει να είναι ευγενική, υποστηρικτική,  και να πάθος. Επίσης, να είναι αστεία και πρόθυμη  να ασχοληθεί με τον τρελό και ακραίο χαρακτήρα μου και να με εμπιστεύεται, έτσι ώστε να μπορούμε να ταξιδεύουμε μαζί και να κάνουμε μια μεγάλη αλλαγή στον κόσμο!  

Keywords
Τυχαία Θέματα