Aντιδράσεις κομμάτων για την «άγνοια» της ΔΕΦΑ

Την αντίδραση κομμάτων προκαλεί η χθεσινή «λακωνική» ανακοίνωση της ΔΕΦΑ, σύμφωνα με την οποία το Διοικητικό Συμβούλιο του οργανισμού, δεν εντόπισε τίποτα το μεμπτό, παρά τα όσα η ιστοσελίδα μας αποκάλυψε για συγκεκριμένο μέλος.

Η ΕΔΕΚ, ζητεί από τον Υπουργό Ενέργειας, όπως διατάξει ανεξάρτητη έρευνα και όχι απλώς να περιοριστεί στη διερεύνηση του θέματος

στο πλαίσιο του Διοικητικού Συμβουλίου.

«Η ανακοίνωση της ΔΕΦΑ ότι «η νομιμότητα της όλης διαδικασίας δεν έχει επηρεαστεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο» δεν μας ικανοποιεί. Πως καταλήγει σε αυτή τη θέση το Δ.Σ. ΔΕΦΑ; Ζητήθηκε νομική γνωμάτευση και αν ναι, ποιο συμπέρασμα προκύπτει; Υπάρχει ο κίνδυνος να επηρεαστεί η διαδικασία λόγω της ενδεχομένης σύγκρουσης συμφερόντων; Νομιμοποιείται οποιοδήποτε μέλος της ΔΕΦΑ να εμπλέκεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο στην ενημέρωση ή προώθηση ιδιωτικών συμφερόντων σε ένα δημόσιο διαγωνισμό;», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά της η Συμμαχία Πολιτών, ζητεί περαιτέρω έρευνα και αναθεώρηση της απόφασης της ΔΕΦΑ.

«Η χθεσινή ανακοίνωση της ΔΕΦΑ με την οποία επιβεβαιώνει ότι κανένα μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου δεν γνώριζε εμπλοκή άλλου μέλους του ΔΣ στον διαγωνισμό για την ενδιάμεση λύση προκαλεί ερωτήματα. Πως γίνεται να δηλώνουν άγνοια όταν πριν από μια εβδομάδα η ιστοσελίδα Sigmalive απεκάλυψε ηλεκτρονική αλληλογραφία με διαλόγους μεταξύ μέλους του ΔΣ, ιδιαιτέρας της εταιρείας που διατηρεί και εκπροσώπων άλλων εταιρειών για διευθέτηση συναντήσεων; Η παραδοχή άγνοιας είναι αρκετή για να κλείσει το θέμα;»

Η Συμμαχία Πολιτών, αναφέρει ότι τώρα που το Δ.Σ. είναι ενήμερο για την ενδεχόμενη εμπλοκή, οφείλει να ερευνήσει περαιτέρω το θέμα, να αναθεωρήσει την απόφαση του και ενδεχόμενα να προχωρήσει σε ακύρωση του διαγωνισμού.

Keywords
Τυχαία Θέματα