Aνόρθωση: Φουλάρει για την τελική ενίσχυση

Με την ολοκλήρωση της μετεγγραφής του Ντίνο Εντλοβού στην Καραμπάχ η Ανόρθωση θα βάλει στα ταμεία της ένα αρκετά σεβαστό ποσό, πέραν του πιθανού μπόνους σε περίπτωση που προκριθεί η ομάδα του Αζερμπαϊζάν στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ (μόνο τυχαίες δεν ήταν οι σχετικές ευχές της Ανόρθωσης προς την Καραμπάχ, στο επίσημο αντίο στον Εντλοβού). Το «ζεστό» αυτό χρήμα θα ενισχύσει και τις προσπάθειες του Αλμπέρτο Μπενίτο για την τελική ενίσχυση της ομάδας.

Η ανάγκη για μετεγγραφική ενίσχυση στην «κυρία» είναι μεγάλη, όπως διαφάνηκε και μέσα από τις αγωνιστικές αδυναμίες που παρουσίασε στα προηγούμενα

φιλικά παιχνίδια, ωστόσο η συμπλήρωση του αριθμού των ξένων/κοινοτικών βάζει δύσκολα στον τεχνικό διευθυντή της Ανόρθωσης, αφού υπάρχει περιθώριο απόκτησης είτε Κυπρίων, είτε ξένων κάτω των 21 χρονών (εκτός αν προκύψει κάποια αποχώρηση).
Οι τελευταίες βασικές ανάγκες της Ανόρθωσης εντοπίζονται στον χώρο της μεσαίας γραμμής και της επίθεσης, πέραν βεβαίως και της θέσης του τερματοφύλακα και την κρούση προς τον Νεόφυτο Μιχαήλ, που φαίνεται να βρίσκεται σε καλό δρόμο και θα ξεκαθαρίσει μεθαύριο Τρίτη. Αναφορικά με τον κεντρικό άξονα, η αγωνιστική ανεπάρκεια που επέδειξαν μέχρι στιγμής οι Πελέ και Κρέσπο υποχρεώνουν τον Μπενίτο να βγει στο σεργιάνι γι' απόκτηση ενός πολυσύνθετου μέσου. Ενός κλασικού «8αριού», παίκτη «box to box», που θα έχει την ευχέρεια να αναχαιτίσει επιθέσεις των αντιπάλων και παράλληλα να διαθέτει την απαραίτητη τεχνική κατάρτιση για να σπρώξει την ομάδα μπροστά, να μοιράσει παιχνίδι και να έχει και καλές εκτελέσεις στα στημένα. Ήδη έχουν εντοπιστεί κάποιες αξιόλογες περιπτώσεις μέσων, αλλά μάλλον ο Μπενίτο δεν πρόκειται να βιαστεί, καθώς θέλει να αποφύγει οποιοδήποτε ρίσκο. Επιπλέον, υπάρχει πρόθεση και για ενίσχυση της επίθεσης με έναν επίσης πολυσύνθετο ποδοσφαιριστή, που θα μπορεί να αγωνιστεί κατά κύριο λόγο στα άκρα, αλλά και να μπορεί να αγωνιστεί και ως φορ περιοχής, δίνοντας βοήθειες και στο σκοράρισμα.

Η βελτίωση και το εύκολο γκολ
Είναι γεγονός ότι το εύκολο γκολ είναι ένα από τα βασικά αγωνιστικά ζητήματα που καλείται να διορθώσει άμεσα η τεχνική ηγεσία της Ανόρθωσης και ενώ απομένουν δύο εβδομάδες μέχρι να κάνει πρεμιέρα στο πρωτάθλημα, απέναντι στη Ν. Σαλαμίνα στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής. Τα χρονικά περιθώρια στενεύουν και ο Πούτσε μαζί με τους παίκτες του θα πρέπει να βρουν τον τρόπο να παρουσιαστούν πανέτοιμοι, για να μπουν με το δεξί στο νέο πρωτάθλημα. Είναι γεγονός ότι η αποχώρηση του Εντλοβού μπορεί να ήταν λίγο-πολύ αναμενόμενη, ωστόσο πίσω της αφήνει ένα μεγάλο κενό στο σκοράρισμα και πλέον το βάρος πέφτει στον νεοφερμένο Ισπανό Καμπρέρα, ο οποίος προσπαθεί να φτάσει τους υπόλοιπους σε αγωνιστική κατάσταση, αφού μόλις πρόσφατα ενσωματώθηκε στις προπονήσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα