Aναθεώρηση στρατηγικής απασχόλησης υπηκόων τρίτων χωρών ζητά η ΔΕΟΚ

Άμεση σύγκληση του Εργατικού Συμβουλευτικού Σώματος για την αναθεώρηση της στρατηγικής απασχόλησης υπηκόων τρίτων χωρών ζητά η ΔΕΟΚ, με τη συντεχνία να σημειώνει ότι η κατάσταση βρίσκεται σε οριακό σημείο.

Σε ανακοίνωση της η ΔΕΟΚ αναφέρει ότι διαφωνεί με την υφιστάμενη στρατηγική, η οποία, όπως αναφέρει, επιβλήθηκε χωρίς τον απαραίτητο κοινωνικό

διάλογο, λίγο πριν την εκπνοή της θητείας της προηγούμενης διακυβέρνησης και υποδεικνύει πως η υφιστάμενη στρατηγική έχει προκαλέσει μεγάλη αύξηση στον αριθμό εργαζομένων από τρίτες χώρες, με προοπτική περεταίρω αύξησής τους.

Η ΔΕΟΚ ζητά σύγκληση επειγόντως του Εργατικού Συμβουλευτικού Σώματος και καλεί τον Υπουργό Εργασίας να προχωρήσει αμέσως και να καλέσει τους κοινωνικούς εταίρους σε σύσκεψη του σώματος.

Καλεί επίσης το Υπουργείο Εργασίας να προσέλθει στη συνεδρίαση του Εργατικού Συμβουλευτικού Σώματος με προτάσεις που να αναθεωρούν διορθωτικά την Στρατηγική Απασχόλησης, με βάση τις εμπεριστατωμένες θέσεις του συνδικαλιστικού κινήματος.

Καλεί επίσης την Κυβέρνηση να προωθήσει μεταφορά στο Υπουργείο Εργασίας από το Υπουργείο Εσωτερικών, των εξουσιών για την έκδοση και διαχείριση αδειών εργασίας σε ξένο εργατικό δυναμικό.

Η ΔΕΟΚ αναφέρει ότι διαθέτει όλη την καλή θέληση για διάλογο, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο πως δεν θα αποδεχτεί διευθετήσεις που θα πλήττουν καίρια τα δικαιώματα και την επιβίωση της εργατικής τάξης και της τάξης των Κυπρίων και Ευρωπαίων εργαζομένων, προς πρόσκαιρο όφελος του εργασιακού κόστους των εργοδοτών.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα