Aνασφάλιστα τα μέλη των σωμάτων ασφαλείας στην Κύπρο (BINTEO)

Εκτεθειμένα σε κινδύνους και την ίδια ώρα ανασφάλιστα τα μέλη των σωμάτων ασφαλείας στην Κύπρο, μένοντας ακάλυπτοι τόσο οι ίδιοι όσο και οι οικογένειες τους σε περίπτωση τραυματισμού ή θανάτου, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Σίγμα.

Μιλώντας στο Σίγμα ο Πρόεδρος  κλάδου αστυνομικού σώματος «Ισότητα», Νίκος Λοϊζίδης, ανέφερε ότι «τα σώματα ασφαλείας στην Κυπριακή Δημοκρατία δεν καλύπτονται από κάποια ασφαλιστική κάλυψη εν ώρα καθήκοντος είτε για τραυματισμό είτε για θάνατο και ειδικότερα στην πρώτη γραμμή τα μέλη των σωμάτων

ασφαλείας έχουν υψηλό βαθμό επικινδυνότητας».
   
Την κάλυψη του κενού ζητεί ο κλάδος του αστυνομικού σώματος «Ισότητα» όπως συμβαίνει και σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σύμφωνα με τον κύριο Λοϊζίδη, κατόπιν μελέτης τους λύση υπάρχει και το κόστος της ασφάλισης των αστυνομικών δεν θα ξεπερνά το ενάμισι εκατομμύριο ευρώ.

Συγκεκριμένα, είπε «υπάρχει τρόπος κατόπιν μελέτης που έχουμε μιλήσει με ασφαλιστικές εταιρείες που μπορούν να βγουν σε προσφορά να καλύψουν τα μέλη της αστυνομίας για εν ώρα καθήκοντος ατύχημα ή θάνατο.Αυτός ο πίνακας θα είναι πάρα πολύ χρήσιμος για την αποζημίωση των αστυνομικών γιατί αυτό θα δείξει ότι και η οικογένεια τους αλλά και οι ίδιοι σε περίπτωση τραυματισμού ή θανάτου θα είναι κατοχυρωμένοι από το κράτος με την ασφαλιστική εταιρεία»

Το κενό μέχρι στιγμής καλύπτουν  οι συντεχνίες με συμφωνίες που κάνουν με ασφαλιστικές εταιρείες.

Την ίδια στιγμή, ανασφάλιστα είναι και όλα τα οχήματα της Κυπριακής Δημοκρατίας συνάμα και τα περιπολικά. Επίσης εξαιρούνται τεχνικού και μηχανολογικού ελέγχου βάση νομοθεσίας.
 
Οι αστυνομικοί, πέρα των άλλων, βρίσκονται εκτεθειμένοι όταν κατόπιν προφορικής εξουσιοδότησης από αξιωματούχο της Αστυνομίας οδηγούν οχήματα συλληφθέντων που μεταφέρονται στους Αστυνομικούς Σταθμούς.

Δείτε το απόσπασμα: 

Keywords
Τυχαία Θέματα