A.Κυπριανού για ΠτΔ:«Τόλμησε να το ξεστομίσει – Θα μιλήσω δημόσια»

Την ενόχληση του για τα όσα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε κατά του ΑΚΕΛ εξέφρασε λίγα λεπτά πριν από την συνάντηση που θα έχει μαζί του, ο Άντρος Κυπριανού.

Ο κ. Κυπριανού, μιλώντας στην εκπομπή Πρωτοσέλιδο του ΣΙΓΜΑ, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι στο παρελθόν, προκάλεσε τον Νίκο Αναστασιάδη εντός του Εθνικού Συμβουλίου, να πει αν το ΑΚΕΛ του ζήτησε ποτέ να κάνει υποχωρήσεις στα θέματα ασφάλειας

και εγγυήσεων, με τον Πρόεδρο να απορρίπτει κάτι τέτοιο.

«Τόλμησε να το ξεστομίσει», πρόσθεσε ο κ. Κυπριανού αναφερόμενος σε πρόσφατες δηλώσεις του Προέδρου Αναστασιάδη.

Ο Γ.Γ του ΑΚΕΛ, προανήγγειλε δημοσιογραφική διάσκεψη μόλις ολοκληρώσει την ενημέρωση προς τον Πρόεδρο Αναστασιάδη για τα όσα διαμείφθηκαν στην Άγκυρα με τον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών.

Δεν ήθελα να τοποθετηθώ χθες, σημείωσε ο κ. Κυπριανού, καθώς θα ήταν άκομψο αφού ήταν μπροστά ο κ. Νεοφύτου, ο οποίος επισκέφθηκε το ΑΚΕΛ.

Παράλληλα, σημείωσε ότι αν το ΑΚΕΛ είχε την ελάχιστη αμφιβολία για τα όσα φέρεται ο Πρόεδρος να αφήνει να διαρρέουν περί συνομοσπονδιακής λύσης ή λύσης δυο κρατών, δεν θα τοποθετείτο με τον τρόπο που το πράττει.

Υπενθύμισε δε, δημόσιες δηλώσεις του αναπληρωτή Προέδρου της Συμμαχίας Πολιτών ο οποίος υποστήριξε ότι ο Νίκος Αναστασιάδης μεταξύ του πρώτου και του δευτέρου γύρου των Προεδρικών Εκλογών τους μίλησε για αλλαγή βάσης της λύσης. Αναφορά έκανε και σε δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου που κινείτο προς την ίδια κατεύθυνση αλλά και σε δήλωση του Σωκράτη Χάσικου ο οποίος φέρεται να τόνισε ότι πρέπει να ξεκαθαρίσουμε τι λύση θέλουμε.

Εξάλλου, ο κ. Κυπριανού, υπογράμμισε το γεγονός ότι ο Νίκος Αναστασιάδης δεν βρήκε ούτε μια λέξη για την Δ.Δ.Ο ούτε στην Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, ούτε στις μαύρες επετείους το καλοκαίρι, ούτε στην εκδήλωση για την Αμμόχωστο.

Ερωτηθείς αν είναι πιο επικριτικός απέναντι τον Πρόεδρο Αναστασιάδη μετά από αυτά που άκουσε από τον κ. Τσαβούσογλου, σημείωσε ότι τα ίδια έλεγε και πριν.

Ωστόσο, όπως δήλωσε, ο κ. Ακιντζί ευρισκόμενος στην Τουρκία υποστήριξε ότι ο Τσαβούσογλου του είπε πως ο Αναστασιάδης είναι έτοιμος να συζητήσει λύση δυο κρατών.

Keywords
Τυχαία Θέματα