9 νεκροί και 12 συλληφθέντες από έφοδο σε γιάφκα του ISIS

Έφοδο σε γιάφκα του ISIS στο Ντιγιάρμπακιρ της Τουρκίας έκανε η τουρκική αστυνομία σήμερα το πρωί, κατά την οποία σκοτώθηκαν δύο αστυνομικοί και εφτά μέλη της οργάνωσης. Άλλα 12 μέλη της οργάνωσης συνελήφθηκαν σώα κατά την επιχείρηση.

Μόλις η μονάδα της αστυνομίας μπήκε στη γιάφκα οι τρομοκράτες προκάλεσαν έκρηξη, από την οποία τραυματίστηκαν τέσσερις αστυνομικοί. Αμέσως μετά, τα μέλη του ISIS

άρχισαν να βάζουν με αυτόματα όπλα εναντίον των αστυνομικών και ακολούθησε μάχη. Σκοτώθηκαν εφτά μέλη της οργάνωσης και συνελήφθηκαν άλλα δώδεκα.

Η επιχείρηση έγινε έπειτα από μια πληροφορία ότι θα γινόταν επίθεση κοντά σε τζαμί στην περιοχή εκείνη. Η αστυνομία παρακολούθησε ένα τρομοκράτη κοντά στο τζαμί, που μπήκε στη γιάφκα και τότε άρχισε η επιχείρηση.

Σε δηλώσεις του ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Νουμάν Κουρτουλμούς είπε ότι μια σημαντική ομάδα του ISIS εξουδετερώθηκε, ενώ γίνεται προσπάθεια να βρεθούν οι σχέσεις τους με τις άλλες πόλεις. Ανέφερε ότι δεν έχουν ακόμη ξεκαθαρίσει οι ταυτότητές τους, ούτε και πόσοι είναι Τούρκοι ή ξένοι, ωστόσο πρόκειται για σημαντική επιχείρηση.

Πηγή - ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα