48ωρη απεργία για Τρίτη και Τετάρτη αποφάσισαν οι εκπαιδευτικοί

48ωρη απεργία για την Τρίτη και Τετάρτη αποφάσισαν τα ΔΣ των εκπαιδευτικών οργανώσεων.

Αυτό ανακοινώθηκε πριν από λίγο από την δημοσιογράφο του ΣΙΓΜΑ, Άννα Μαρία Ευτυχίου, που βρίσκεται στα γραφεία της ΠΟΕΔ όπου διεξάγονται οι συνεδρίες των ΔΣ των εκπαιδευτικών οργανώσεων καθώς και η κοινή τους συνεδρία.

Αρχικά οι τρεις εκπαιδευτικές οργανώσεις συνεδρίασαν από κοινού για συζητήσουν για τα δεδομένα καθώς και

για τα επόμενα βήματα.

Ακολούθησαν ξεχωριστές συνεδρίες των ΔΣ των τριών εκπαιδευτικών οργανώσεων, όπου αποφασίστηκε η λήψη απεργιακών κινητοποιήσεων για την ερχόμενη Τρίτη και Τετάρτη.

Ακολούθως, επικυρώθηκε και επίσημα η 48ωρη απεργία σε νέα κοινή συνεδρία των εκπαιδευτικών οργανώσεων.

Στο μεταξύ, την ξεκάθαρη θέση ότι η Κυβέρνηση δεν πρόκειται να υποκύψει στους εκβιασμούς του οποιουδήποτε συνδικαλιστή διατύπωσε το βράδυ της Τετάρτης ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

Σε μια προσπάθεια αποσαφήνισης των δεδομένων, το SigmaLive ερεύνησε και παραθέτει τους πιθανούς τρόπους αντίδρασης της Κυβέρνησης στην περίπτωση που ληφθούν αποφάσεις για απεργιακές κινητοποιήσεις, πώς θα είναι τα σχολεία μας τις επόμενες μέρες και ποιο θα είναι το καθεστώς των εκπαιδευτικών. Στο SigmaLive μίλησαν νομικοί κύκλοι αλλά και άνθρωποι – κλειδιά στην όλη υπόθεση.

Εξάλλου, ανέβηκαν οι τόνοι στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ «Μεσημέρι και Κάτι», με φόντο την κρίση στην Παιδεία και τις διαφαινόμενες απεργίες από πλευράς εκπαιδευτικών.

Ο Υπουργός Γεωργίας Κώστας Καδής και ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ Φίλιος Φυλακτού διασταύρωσαν τα ξίφη τους, με φόντο την χθεσινοβραδινή απόρριψη της πρότασης των εκπαιδευτικών από πλευράς της διυπουργικής επιτροπής.

Δείτε στο βίντεο, όσα μετέφερε στις «Τομές στα Γεγονότα» η Άννα Μαρία Ευτυχίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα