3ο αίτημα έκδοσης των ‘πραξικοπηματιών’ από την Ελλάδα

Ο Τούρκος υφυπουργός Δικαιοσύνης, Μπιλάλ Ουτσάρ, απεύθυνε για 3η φορά αίτημα έκδοσης των 8 ‘πραξικοπηματιών’ που έχουν καταφύγει στην Ελλάδα, όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του τουρκικού πρακτορείου ειδήσεων ‘Αναντολού’ στην Αθήνα.

Ο Ουτσάρ, κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων στην τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα, ανέφερε ότι «παραδώσαμε έναν καινούριο

φάκελο, με καινούρια στοιχεία».

Όπως επισήμανε ο Τούρκος υφυπουργός Δικαιοσύνης, τα νέα στοιχεία ‘αφορούν σε 4 από τους 8’ στρατιωτικούς και περιέχουν κατηγορίες για ‘δολοφονία από πρόθεση’ και ‘απόπειρα δολοφονίας’.

Ο Ουτσάρ είπε. επίσης, ότι το Ανώτατο Δικαστήριο στην Ελλάδα κρύβεται πίσω από τη δικαιολογία της πιθανούς κακομεταχείρισης ή των βασανιστηρίων στην Τουρκία, προσθέτοντας ότι υπάρχουν δίκες στην Τουρκία που τελείωσαν και υπάρχουν για όλες βίντεο. Η Τουρκία, άλλωστε, είπε, έδωσε εγγυήσεις ότι θα τους δικάσει δίκαια. «Δεν είναι δουλειά του (ελληνικού) δικαστηρίου να πει ότι εγώ δεν εμπιστεύομαι τις εγγυήσεις σας. Η (ελληνική δικαιοσύνη) πρέπει να εμπιστευτεί αυτή τη δήλωση της Τουρκίας», ανέφερε.

Ο Μπιλάλ Ουτσάρ δήλωσε, επίσης, ότι ζήτησε και για άλλα 7 άτομα, που έχουν διαφύγει στην Ελλάδα και φέρονται ως μέλη της οργάνωσης του Φετουλάχ Γκιουλέν (FETÖ), την προσωρινή τους κράτηση, καθώς επίσης και την έκδοση όλων των συλληφθέντων στην Ελλάδα μελών της εξτρεμιστικής οργάνωσης DHKP-C.

Keywords
Τυχαία Θέματα