3η Μαρτίου: Παγκόσμια Ημέρα 'Αγριων Ζώων και Φυτών

Η Παγκόσμια Ημέρα Άγριων Ζώων και Φυτών αποτελεί μια ευκαιρία να γιορτάσουμε τις πολλές όμορφες και ποικίλες μορφές της άγριας πανίδας και χλωρίδας, αλλά και για την ευαισθητοποίηση της πληθώρας των παροχών που προβλέπει τη διατήρηση του ανθρώπινου είδους. Η 3η Μαρτίου καθιερώθηκε ως η «Παγκόσμια Ημέρα Άγριας Ζωής».

Η ημέρα αυτή, υπενθυμίζει την ανάγκη να ενταθεί ο αγώνας κατά του «εγκλήματος» προς την άγρια ζωή, το οποίο έχει εκτεταμένες οικονομικές, περιβαλλοντικές και κοινωνικές επιπτώσεις.

Η άγρια ζωή έχει μια εγγενή αξία και συμβάλλει στις

οικολογικές, γενετικές, κοινωνικές, επιστημονικές και πολιτιστικές, πτυχές της αειφόρου ανάπτυξης και της ευημερίας του ανθρώπου.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Κι-Μουν, προκειμένου να αναδείξει το μέγεθος του προβλήματος, τόνισε ότι «το παράνομο εμπόριο άγριας ζωής είναι μια αυξανόμενη και εξελισσόμενη διακρατική μορφή της εγκληματικότητας, συγκρίσιμη με άλλα ολέθρια παραδείγματα, όπως η διακίνηση ναρκωτικών, η εμπορία ανθρώπων, το λαθρεμπόριο διαφόρων ειδών και πετρελαίου».

Για τους λόγους αυτούς, όλα τα κράτη μέλη, το σύστημα των Ηνωμένων Εθνών και των άλλων διεθνών οργανισμών, καθώς επίσης και ολάκερη η κοινωνία καλούνται να τηρούν και να συμβάλλουν με τις δράσεις τους σε αυτή τη παγκόσμια γιορτή της άγριας ζωής.

Με αφορμή την σημερινή ημέρα, ας συμβάλουμε ενεργά και ας δώσουμε επιτέλους ένα τέλος στην εγκληματική και απάνθρωπη αυτή πράξη.

Keywords
Τυχαία Θέματα