2η Έρευνα «FoodPrint» για την σπατάλη τροφίμων

Οι εταίροι του έργου LIFE- FOODPrint διοργανώνουν διαδικτυακή παρουσίαση της 2ης παγκύπριας έρευνας για την σπατάλη τροφίμων στην Κύπρο με θέμα: «Οικιακά οργανικά απορρίμματα: Συνήθειες αγοράς και διαχείρισης τροφίμων σε κυπριακά νοικοκυριά».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Παρασκευή, 24 Ιουνίου 2022 | Ώρα 10.00 – 11.00 π.μ. στον σύνδεσμο ZOOM link: https://tinyurl.com/2p85c2f8

Η

παρουσίαση της έρευνας αποτελεί μέρος σειράς δράσεων που γίνονται από όλους τους εταίρους του έργου, για προώθηση της περιβαλλοντικής συνείδησης και αξιοποίησης τροφίμων που έχουν περισσέψει είτε προσφέροντας τα σε οικογένειες που τα έχουν ανάγκη, είτε σε ζώα, είτε κομποστοποιόντας τα. Στο τέλος οι κερδισμένοι είναι οι πολίτες αφού μειώνουν την ρύπανση του περιβάλλοντος αλλά μειώνουν και τα οικονομικά έξοδα τους.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Την εισαγωγή  του προγράμματος και τον συντονισμό θα τον έχει η Συντονίστρια του έργου, εκ μέρους του «Dias Media Group» Μαίρη Ιωαννίδου.

Παρουσίαση Έρευνας:

Την παρουσίαση της έρευνας θα πραγματοποιήσει ο Κυριάκος Παρπούνας, Διευθύνων Σύμβουλος, της «Parpounas Sustainability Consultants».

Η έρευνα διεξήχθη την περίοδο 11 – 13 Μαΐου 2022 με τη μεθοδολογία CAWI (Computer Aided Web Interviewing). Συνολικά κάλυψε 551 άτομα ηλικίας 18 ετών και άνω τα οποία είτε είναι υπεύθυνα για  τις αγορές τροφίμων είτε για προετοιμασία φαγητού στο νοικοκυριό τους. Η γεωγραφική κατανομή του δείγματος αντιστοιχεί με την πραγματική κατανομή του πληθυσμού.

Διάλογος με συμμετοχή του ακροατηρίου

Η συμμετοχή του κοινού είναι χρήσιμη γι’ αυτό όσοι επιθυμούν μπορούν να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής, καθώς και να λάβουν περισσότερες πληροφορίες από την κυρία Μαρία Ττάκκα στα τηλ. 99712163 και στο Email: [email protected] 

Στην διαδικτυακή παρουσίαση για την 2η Παγκύπρια έρευνα για την σπατάλη τροφίμων θα υπάρχει η εξής θεματολογία:

Οικιακά οργανικά απορρίμματα: «Συνήθειες αγοράς και διαχείρισης τροφίμων σε κυπριακά νοικοκυριά»

 Το ZOOM link: https://tinyurl.com/2p85c2f8

Keywords
Τυχαία Θέματα