24ωρη απεργία στον Συνεργατισμό

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΤΥΚ
ΣΕ 24ωρη απεργία κατέρχονται σήμερα οι υπάλληλοι της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας-μέλη της ΕΤΥΚ, με αφορμή, όπως αναφέρει η Συντεχνία, την ανατροπή της συμφωνίας που έγινε με τη Διοίκηση της Τράπεζας κατά την τελευταία συνάντηση τη Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2015. Η ΕΤΥΚ κάνει λόγο για «κοροϊδία» και για υπέρβαση των ορίων «με την

τελευταία ενέργεια του Υπουργού Οικονομικών».

«Τα περιθώρια ανοχής και κοροϊδίας έχουν πλέον εξαντληθεί και έχουμε υποχρέωση, στηριζόμενοι στις δικές μας δυνάμεις, μέσα από τη συνοχή και την πειθαρχία που μας χαρακτηρίζει, να επιδιώξουμε την επίλυση των διαφορών μας με το ύστατο μέτρο της απεργίας. Η απεργία δεν ήταν ποτέ αυτοσκοπός για την Οργάνωσή μας, χρησιμοποιήθηκε πάντα με φειδώ και στην προκειμένη περίπτωση αποτελεί ύστατο μέτρο προστασίας των συμφερόντων των μελών μας», αναφέρεται. Αναφέρεται ακόμα ότι το πρόβλημα δεν είναι η Διοίκηση της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας, αλλά αυτοί που αποφασίζουν πίσω από τις πλάτες τους.

Από την πλευρά της η ΣΚΤ, με ανακοίνωσή της, εκφράζει τη λύπη της για την απόφαση της ΕΤΥΚ, σημειώνοντας πως «ως Διεύθυνση του Συνεργατισμού αναγνωρίζουμε πλήρως τις θυσίες που έχει κάνει το προσωπικό και τις επίμονες προσπάθειες που καταβάλλει καθημερινά, για να οδηγήσουμε το Κίνημα σε ανοδική πορεία. Για εμάς, το ανθρώπινο δυναμικό παραμένει ένα από τα πιο σημαντικά περιουσιακά στοιχεία του Συνεργατισμού και θα συνεχίσουμε να νοιαζόμαστε και να εργαζόμαστε για τα δικαιώματα και την ανέλιξή του».

Ταυτόχρονα, ενημερώνει τα μέλη και τους πελάτες του Συνεργατισμού ότι τα Συνεργατικά Πιστωτικά Ιδρύματα θα λειτουργήσουν κανονικά και ότι βασικές λειτουργικές εργασίες δεν θα επηρεαστούν από την απεργία. Εξάλλου, η ΟΕΒ με δική της ανακοίνωση, καταδικάζει την απαράδεκτη, όπως τη χαρακτηρίζει, εξαγγελία από την ΕΤΥΚ 24ωρης απεργίας, στη Συνεργατική Κεντρική Τράπεζα. Η ΟΕΒ πιστεύει ακράδαντα ότι καμία αφορμή ή αιτία, πρόφαση ή δικαιολογία, είναι ικανή να νομιμοποιήσει ηθικά και δεοντολογικά τις απεργίες στο Συνεργατικό κίνημα.

Keywords
Τυχαία Θέματα