€240.000 προσέφερε ο Σιακόλας στο Πανεπιστήμιο Κύπρου

Σε δωρεά ύψους 240,000 ευρώ προς το Πανεπιστήμιο Κύπρου προέβη ο επιχειρηματίας Κωνσταντίνος Σιακόλας στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Μεταδιδακτορικοί Ερευνητές για την Κύπρο».

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Πανεπιστημιου, η σχετική συμφωνία η οποία υπεγράφη την Παρασκευή, 05 Μαρτίου 2015 προνοεί ότι η χορηγία θα προσφέρεται ως χρηματοδότηση μεταδιδακτορικών ερευνητών. Το Πανεπιστήμιο στοχεύει μέσα από το Πρόγραμμα Στήριξης Μεταδιδακτορικών Ερευνητών – Εις Μνήμην Νικόλα Σιακόλα, αφενός στην προώθηση της έρευνας και της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας

και αφετέρου στην ανάπτυξη των ερευνητικών υποδομών του.Συγκεκριμένα η δωρεά θα παραχωρείται ως ερευνητικές υποτροφίες σε 6 μεταδιδακτορικούς ερευνητές του Πανεπιστημίου Κύπρου των οποίων η έρευνα θα εστιάζεται στους ακόλουθους τομείς: Αρχιτεκτονικής, Πολιτικής Μηχανικής, Μηχανολογίας Μηχανικής και Κατασκευαστικής, Ηλεκτρολογικής Μηχανικής και Μηχανικής Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας – Ηλιακή Ενέργεια, Τηλεπικοινωνιών.Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου Κωνσταντίνος Χριστοφίδης, ευχαρίστησε θερμά και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τον Κωνσταντίνο Σιακόλα και την οικογένειά του για την ευγενική χειρονομία, η οποία όπως είπε, θα συμβάλει σημαντικά στη διεξαγωγή περαιτέρω ερευνητικού έργου στο Πανεπιστήμιο Κύπρου.«Είμαστε πεπεισμένοι ότι το μέλλον του τόπου μας βρίσκεται στην αξία του ανθρώπινου δυναμικού του. Μπορεί να είμαστε μικρή χώρα, αλλά έχουμε θέσει γερά θεμέλια στην έρευνα και ανταγωνιζόμαστε πλέον ιδρύματα με ιστορία εκατοντάδων χρόνων», είπε.Πρόσθεσε ότι «οραματιζόμαστε ένα Πανεπιστήμιο που θα προωθεί την καινοτομία και θα δώσει στον κυπριακό λαό παραδείγματα αειφόρου ανάπτυξης. Ένα Πανεπιστήμιο που θα βοηθήσει να αφήσουμε πίσω μας την κρίση». Όπως είπε το Πανεπιστήμιο είναι ο μεγαλύτερος εργοδοτικός οργανισμός νέων επιστημόνων, αυτή τη στιγμή στην Κύπρο, αφού εργοδοτεί πέραν των 500 νέων επιστημόνων με ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις. Ιδιωτικές πρωτοβουλίες όπως αυτή του κ. Κωνσταντίνου Σιακόλα» κατέληξε ο Πρύτανης, θα βοηθήσουν να επιτευχθεί ο στόχος για 2000 ερευνητές μέχρι το 2020.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα