2014 η καλύτερη χρονιά για το εργοστάσιο παραγωγής της ΚΙΑ

Η Ευρωπαϊκή μονάδα παραγωγής της Kia στη Σλοβακία κατέγραψε 3% αύξηση στην παραγωγή αυτοκινήτων το περασμένο έτος με το εν λόγω εργοστάσιο στη Zilina να έχει κατασκευάσει περισσότερα από 323.000 αυτοκίνητα και 493.000 κινητήρες το 2014.

«Είμαι πολύ περήφανος που καταφέραμε τέτοια καταπληκτικά αποτελέσματα παραγωγής το περασμένο έτος. Την ίδια στιγμή, ήμαστε σε

θέση να επιβεβαιώσουμε τη θέση μας ως κορυφαία μονάδα παραγωγής στο σύνολο του Ομίλου Hyundai Motor Group. Πιστεύω ότι το 2015, χάρη στα νέα μοντέλα που θα εισαγάγουμε στους πελάτες μας, θα είμαστε και πάλι σε θέση να χρησιμοποιήσουμε πλήρως την παραγωγική ικανότητα μας ", δήλωσε ο Eek-Hee Lee, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kia Motors Σλοβακίας.

Το πιο δημοφιλές μοντέλο που βγήκε από την περσινή γραμμή παραγωγής ήταν το συμπαγές SUV Kia Sportage, το οποίο αντιπροσώπευε το 55% της συνολικής παραγωγής οχημάτων του εργοστασίου. Η οικογένεια cee'd - με 3 μοντέλα, hatchback, 5θυρο και το 3θυρο pro_cee'd - αντιπροσώπευε το 36% της παραγωγής ενώ το Kia Venga κάλυψε το υπόλοιπο 9%.

Οι μεγαλύτερες αγορές για την έξοδο των οχημάτων του εργοστασίου Zilina παρέμειναν η Ρωσία(18 %), το Ηνωμένο Βασίλειο (13%), η Γερμανία (9%), η Ιταλία (6 %) και η Ισπανία (6%).

Από τους 493.000 κινητήρες που παράχθηκαν στο εργοστάσιο το 2014, σχεδόν οι μισοί είχαν εξαχθεί στην αδελφή εταιρεία, Hyundai Motor Manufacturing της Τσεχίας. Ο βενζινοκινητήρας 1.6-λίτρων αποτέλεσε το 22% της παραγωγής κινητήρων, ενώ όλοι οι κινητήρες βενζίνης ξεπέρασαν το 50% της συνολικής παραγωγής κινητήρων στην εγκατάσταση Zilina πέρυσι.

Keywords
Τυχαία Θέματα