17χρονος παράνομος εργάτης από Ούρφα έχασε το χέρι του

Ποικίλα τα θέματα που προβάλλουν πρωτοσέλιδα σήμερα οι πέντε τουρκοκυπριακές εφημερίδες, με αναφορές στην υπόθεση του 17χρονου θύματος εργατικού ατυχήματος, τις δηλώσεις του «υπέξ» για το Κυπριακό, τις απόψεις του «προέδρου» του τ/κ συνδέσμου αρχιτεκτόνων για την ανάγκη εφαρμογής σχεδίου χωροταξίας στα κατεχόμενα και την κατασκήνωση που φιλοξένησε παιδιά στρατιωτών οι οποίοι σκοτώθηκαν στις επιχειρήσεις στο Αφρίν.

Η εφημερίδα «Αφρίκα» (Αφρική), με τίτλο «Κατασκήνωση Αφρίν για τα παιδιά», γράφει ότι ο σύνδεσμος προσκόπων στα κατεχόμενα διοργάνωσε κατασκήνωση για τα παιδιά Τούρκων

στρατιωτών που σκοτώθηκαν στις επιχειρήσεις στο Αφρίν. Η κατασκήνωση έγινε στο κατεχόμενο χωριό Χάρτζια. Προβάλλει συνέντευξη της Εβραίας Ελσιέ Σλόνιμ, η οποία μιλά για τα όσα έχει βιώσει ως παιδί κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, και αναφέρεται στη ζωής της. Η εφημερίδα προβάλλει, επίσης, την απόφαση της Αυστρίας να επιτρέπει στους πολίτες να βρίζουν τους πολιτικούς τους φτάνει να μπορούν να στηρίξουν τα όσα ισχυρίζονται με επιχειρήματα.


Η εφημερίδα «Χαλκίν Σεσί» (Φωνή του λαού), με τίτλο «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε τις διαπραγματεύσεις από εκεί που τις αφήσαμε», προβάλλει τη συνέντευξη του «υπέξ» Κουντρέτ Οζερσάι στην εφημερίδα «Πολίτης». Αλλού γράφει ότι τα κατεχόμενα λαμβάνουν μέρος σε τουριστική έκθεση στο Βερολίνο, με δικό τους περίπτερο. Αναφορά γίνεται και στην επικινδυνότητα του δρόμου Κερύνειας – Κυθρέας και την απόφαση των «αρμοδίων» ο δρόμος να είναι κλειστός για βαριά οχήματα μεταξύ 19:00 – 09:00.

Η εφημερίδα «Χαβαντίς» (Είδηση), με τίτλο «Απορρίφθηκαν 74 άδειες σε ένα μήνα», προβάλλει δηλώσεις του «υπουργού» μεταφορών Τόλγκα Ατακάν σχετικά με την παραχώρηση αδειών σε οχήματα για δημόσια χρήση. Σύμφωνα με τον κ. Ατακάν, κατά τον τελευταίο μήνα απορρίφτηκαν 74 αιτήσεις για παραχώρηση άδειας σε ταξί και οχήματα ενοικιάσεως. Αναφορά γίνεται και στο τροχαίο στον δρόμο Κερύνειας- Κυθρέας και γράφει ότι συνολικά 9 άτομα τραυματίστηκαν σε δυστυχήματα που έγιναν στον εν λόγω δρόμο εντός των τελευταίων 48 ωρών. Αλλού αναφέρεται στη σύλληψη δύο ατόμων, ενός Τ/κ και ενός Τούρκου υπηκόου, για είσοδο σε στρατιωτική περιοχή.

Η εφημερίδα «Κίπρις» (Κύπρος), με τίτλο «Η ΤΔΒΚ περιμένει ένα χωροταξικό σχέδιο εδώ και 29 χρόνια», προβάλλει δηλώσεις του «προέδρου» του τ/κ συνδέσμου αρχιτεκτόνων Τουρκέρ Ακτάτς σχετικά με την ανάγκη ετοιμασίας και άμεσης εφαρμογής σχεδίου χωροταξίας στα κατεχόμενα. Σύμφωνα με τον Ακτάτς, το 1989 λήφθηκε πολιτική απόφαση για την ετοιμασία και εφαρμογή ενός τέτοιου σχεδίου αλλά δεν έχει ακόμα υλοποιηθεί τίποτε. Γράφει, ακόμα, ότι μέρος των εισπράξεων από την επίδειξη νυμφικών Τ/κ σχεδιαστή θα δοθεί για στήριξη του συνδέσμου ατόμων με κινητικές δυσκολίες. Αλλού αναφέρει ότι τρία τροχαία ατυχήματα συνέβησαν στον δρόμο Κερύνειας – Κυθρέας εντός των τελευταίων 24 ωρών, δρόμος που θεωρείται από τους πιο επικίνδυνους.

Η εφημερίδα «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη), με τίτλο «Μου είπαν να μην το καταγγείλω», αναφέρεται στην περίπτωση του 17χρονου Μουσταφά Πολάτ, παράνομου εργάτη από την Ούρφα της Τουρκίας, ο οποίος έχασε μέρος του χεριού του σε εργατικό ατύχημα. Σύμφωνα με τον Πολάτ, οι εργοδότες του τον πλησίασαν μετά το ατύχημα και ήθελαν να τον δωροδοκήσουν ώστε να μην τους καταγγείλει. Αλλού αναφέρεται στο τροχαίο στον δρόμο Κερύνειας- Κυθρέας και τον τραυματισμό ενός ατόμου. Γράφει, ακόμα, ότι κηδεύτηκαν στη Λεμεσό, μετά από 44 χρόνια, Ε/κ πατέρας και γιος από την Κώμη Κεπήρ, οι οποίοι αγνοούνταν από το 1974.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα