13χρονοι εφηύραν προφυλακτικά ανίχνευσης λοιμώξεων στο σεξ

Η ιδέα για τα προφυλακτικά που αλλάζουν χρώμα και καθίστανται ασφαλέστερα, γεννήθηκε από τρεις μαθητές οι οποίοι μάλιστα συνεργάστηκαν με αντισυλληπτική εταιρεία.

Συγκεκριμένα, το προφυλακτικό αλλάζει αμέσως χρώμα όταν ανιχνεύει STI, δηλαδή οποιαδήποτε λοίμωξη κατά τη διάρκεια του σεξ.

Όπως ο Ντάνιαλ, Σιράκ και Μουάζ αναφέρουν χαρακτηριστικά: «Θέλαμε να δημιουργήσουμε ένα προϊόν που θα έκανε τη ζωή ευκολότερη και καλύτερη».


Η εν λόγω ιδέα η οποία βρίσκεται στο στάδιο του σχεδιασμού, αφορά προφυλακτικό καλυμμένο με αντισώματα, έτσι ώστε να αντιδρά σε βακτήρια και αντιγόνα.

Σχετικά με την ιδιότητα αυτή, ο Ντάνιαλ είπε: «Όταν τα υγρά έρθουν σε επαφή με το latex, και το άτομο έχει κάποιο είδος STI, προκαλείται αντίδραση και αλλάζει το χρώμα του προφυλακτικού».

Αναφορικά με την αλλαγή του χρώματος, κάθε χρώμα αντιστοιχεί με κάποιο βακτήριο. Δηλαδή, όταν το προφυλακτικό γίνεται πράσινο σημαίνει πως υπάρχει το βακτήριο των χλαμυδίων, μωβ γίνεται όταν υπάρχουν γεννητικά κονδυλώματα, μπλε για το βακτήριο σύφιλη και κίτρινο για τον έρπη.


Επομένως, όταν χρώμα αλλάζει, γρήγορα και άμεσα το άτομο γνωρίζει πού υπάρχει πρόβλημα και εφαρμόζει την κατάλληλη προστασία.

Αξίζει να αναφερθεί ότι το βραβείο «TeenTech» τίμησε την πρωτότυπη ιδέα του Ντανιαλ, Σιρακ και Μουαζ. Το βραβείο αυτό δίνεται σε μαθητές ηλικιών 11-16 που χρησιμοποιούν την τεχνολογία για να λύσουν προβλήματα που μαστίζουν τον κόσμο.

Αφορμή για αυτή την εφεύρεση, αποτέλεσαν οι 450,000 διαγνώσεις STI στην Αγγλία, μόνο για το 2013.

Πηγή: BBC

Keywords
Τυχαία Θέματα