Αντιδράσεις στα κατεχόμενα για αποφάσεις «υπουργικού»

Ακυρώθηκε από το «υπουργικό συμβούλιο» η απόφαση για ενοικίαση μεγάλης έκτασης 200 στρεμμάτων κοντά στο οδόφραγμα Αγίου Δομετίου, στο βακούφικο Ραούφ Ντενκτάς, μετά την απόσυρση του αιτήματος του τελευταίου, που αποσκοπούσε στη δημιουργία «πανεπιστημίου» στο όνομα του πρώην ηγέτη των Τ/κ.

Ωστόσο, η Γενί Ντουζέν αναφέρει σήμερα ότι ο «υπουργός παιδείας», Οζντεμίρ Μπέροβα επιβεβαίωσε μια άλλη πληροφορία πως έκταση 60 στρεμμάτων, μετά του εν λόγω

οδοφράγματος προς τον Γερόλακκο, «δόθηκε» στο «υπουργείο» του και εκεί θα χτιστεί 'κάμπους' για επαγγελματική εκπαίδευση. Αρνήθηκε ωστόσο ότι η έκταση παραχωρήθηκε σε εταιρεία, λέγοντας ότι με απόφαση του «υπουργικού συμβουλίου», τον Δεκέμβριο του 2016, παραχωρήθηκε κατευθείαν στο «Υπουργείο Παιδείας».

Στο πρωτοσέλιδό της, η Γενί Ντουζέν αναφέρει σήμερα ως κύριο θέμα τη δήλωση ενός Τ/κ επιχειρηματία που ενοικίασε κτίριο που ανήκει σε «τμήμα» του «Υπουργείου Δημοσιονομικών». Ο Ασίμ Ντεντέζαντε επισκέφθηκε, όπως αναφέρεται, τα γραφεία της εφημερίδας μετά το χθεσινό της πρωτοσέλιδο και δήλωσε ότι η ενοικίαση του εν λόγω κτιρίου έγινε σε αυτόν, ως αποτέλεσμα των προσπαθειών του εδώ και 19 χρόνια.

Ο Ντεντέζαντε ανέφερε ότι έχει 6 εκατ. πόντους (ΣΣ πρόκειται για σύστημα απόδοσης μεριδίων/πόντων για την απόκτηση περιουσίας σε Τ/κ πρόσφυγες ή εκτοπισμένους), λόγω του ότι είχε εγκαταλείψει 12 μαγαζιά στη λεωφόρο Ερμού μεγάλης αξίας και δεν έχει πάρει μέχρι τώρα ούτε ένα κουρούς (υποδιαίρεση της ΤΛ). Πρόσθεσε ότι δεν μίλησε ούτε με τον «υπουργό δημοσιονομικών» Σερντάρ Ντενκτάς, ούτε με κανέναν άλλον «υπουργό» για το αίτημά του, που εκκρεμούσε τόσα χρόνια.

Ενοικίασε, σημείωσε, το κτίριο για 10 χρόνια έναντι 4.000 δολαρίων το μήνα. Το θέμα φέρεται να συζητήθηκε χθες στη «Βουλή» με τον «Υπουργό Τουρισμού» να απαντά ότι προσπάθησε να πάρει απαντήσεις από τον «διευθυντή» του «τμήματος κρατικών ενοικίων και υλικών», στο οποίο υπάγεται και κατ’ επέκταση στο «Υπουργείο Δημοσιονομικών» το εν λόγω κτίριο, αλλά ο «διευθυντής» δεν του απαντούσε το τηλέφωνο.

Θέμα συζήτησης και σχολίων έχει επίσης γίνει σήμερα στην τ/κ κοινότητα η επιβεβαίωση από τον «Υπουργό Εξωτερικών», Ταχσίν Ερτουγρούλογλου, ότι βοήθησε συγκεκριμένη εταιρεία στοιχημάτων να πάρει άδεια λειτουργίας από το «υπουργικό συμβούλιο» και πως δεν είναι μέτοχος ή συνέταιρος σε αυτήν. Ο πρόεδρος του κόμματος του Λαού, Κουντρέτ Οζερσάι, επέκρινε το γεγονός ότι ένας «Υπουργός» παραδέχεται, χωρίς συνέπειες, ότι μεσολάβησε για κάτι τέτοιο και ζήτησε να δημοσιοποιηθεί ποιος είναι ο ιδιοκτήτης της εταιρείας και τί σχέση έχει με τον Ερτουγρούλογλου.

Εξάλλου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας εναντίον της «κυβέρνησης» για όλες τις προαναφερόμενες ενέργειες, τα κόμματα κοινοτικής Δημοκρατίας, Ενωμένης Κύπρου, Νέας Κύπρου και οι συντεχνίες των δασκάλων, των καθηγητών, KTAMS, DEV-Is κ.ά. πραγματοποίησαν χθες εκδήλωση έξω από τη «βουλή».

Επέκριναν σε κοινή δήλωση την «κυβέρνηση» για τα πεπραγμένα της στους τομείς της παιδείας, της υγείας και της κοινωνίας αλλά και για την ανεξέλεγκτη παραχώρηση της «υπηκοότητας» του ψευδοκράτους, που προκαλεί αύξηση του πληθυσμού, προβλήματα στην κοινότητα και περιπλέκει την επίλυση του Κυπριακού.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα