137.000 μετανάστες διέσχισαν την Μεσόγειο από τις αρχές 2015

Πάνω από 135 χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες έφθασαν στην Ευρώπη δια θαλάσσης το πρώτο μισό του 2015, με τις χώρες της νότιας Ευρώπης να σηκώνουν το μεγαλύτερο βάρος, σύμφωνα με νέα έκθεση της Ύπατης Αρμοστείας των ΗΕ για τους πρόσφυγες.

«Άνθρωποι απελπισμένοι καταφεύγουν σε απεγνωσμένα μέτρα και δυστυχώς οι αριθμοί αναμένεται να συνεχίσουν να αυξάνονται» δήλωσε εκπρόσωπος Τύπου των ΗΕ.

Ο αριθμός των προσφύγων και μεταναστών που έφθασαν στην Ευρώπη τους πρώτους έξι μήνες του 2015

αυξήθηκε πέραν του 80% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο το 2014, σύμφωνα με την έκθεση των ΗΕ.

Η έκθεση έρχεται την ώρα που οι διαφωνίες μεταξύ των Ευρωπαίων ηγετών για το ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να αντιμετωπιστεί η αυξανόμενη μεταναστευτική κρίση, παραμένουν.

Η αύξηση των προσφύγων και μεταναστών έχει χτυπήσει ιδιαίτερα τις χώρες της νότιας Ευρώπης, αναφέρει η έκθεση, στην οποία σημειώνεται ότι η Ελλάδα αποτέλεσε το κυριότερο σημείο άφιξης για μετανάστες και πρόσφυγες τους πρώτους έξι μήνες του 2015, την ώρα που η οικονομία της αντιμετωπίζει δυσκολίες και οδεύει προς μη αποπληρωμή των δανείων της έναντι του ΔΝΤ.

Πρόσφυγες και μετανάστες εισέρχονται στα δυτικά Βαλκάνια μέσω της Ελλάδας και από την αρχή του Ιούνη, πέραν των χιλίων ατόμων εισέρχονται καθημερινά «σε αντίθεση με μόλις 200 πριν από μερικές εβδομάδες», αναφέρεται στην έκθεση.

Οι περισσότεροι μετανάστες, 44 χιλιάδες περίπου, προήλθαν από τη Συρία, η οποία βρίσκεται σε εμφύλιο πόλεμο από το 2011. Ακολουθούν η Ερυθραία και το Αφγανιστάν.

Η έκθεση αναφέρει ότι η αστάθεια στη Λιβύη είναι ένας ακόμα λόγος για την αύξηση της ροής των μεταναστών και προσφύγων.

Πηγή ΚΥΠΕ – Reuters

Keywords
Τυχαία Θέματα