10ος ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού (φωτο/βιντεο)

ΜΕ ΔΕΚΑΤΡΕΙΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΔΡΟΜΕΙΣ ΔΙΕΞΗΧΘΗ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ – ΠΟΛΩΝΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ ΣΕ ΑΝΔΡΕΣ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ.

Χωρίς προηγούμενο ήταν η συμμετοχή στον 10ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιο Λεμεσού ΓΣΟ που διεξήχθη την Κυριακή (10/4) στο παραλιακό

μέτωπο της πόλης. Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης έδωσε την εκκίνηση σε δεκατρείς χιλιάδες δρομείς, που δημιούργησαν μια απέραντη λαοθάλασσα χρωμάτων και λαών η οποία ξεχύθηκε στον παραλιακό. Έλαβαν μέρος αθλητές από 52 χώρες ενώ συμμετείχαν παιδιά από έξι χρόνων μέχρι βετεράνοι δρομείς άνω των ογδόντα όπως επίσης και αθλητές σε αμαξίδια.

Απευθυνόμενος στους δρομείς, ο κ. Αναστασιάδης στάθηκε στο φετινό σκοπό του ΟΠΑΠ Μαραθωνίου Λεμεσού ΓΣΟ που ήταν η ενίσχυση του αρχείου δοτών μυελού των οστών, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στους εθελοντές, στη μαζική συμμετοχή αθλητών και στην προβολή της Κύπρου λόγω της συμμετοχής ξένων δρομέων.

Τον αγώνα κέρδισε ο Τόμας Κλις από την Πολωνία που διένυσε τα 42.195 μέτρα σε 2 ώρες, 41 λεπτά και 49 δεύτερα, αφήνοντας δεύτερο τον Πάβελ Μπορόντιν του Dro.Me.A Racing και τρίτο τον Μάικλ Κίναν του ΓΣΟ. Πέρσι ο Κίναν ήταν δεύτερος. Στις γυναίκες, πρώτη ήταν η Σίλβια Μποντάρα επίσης από την Πολωνία σε 3.12:40 αφήνοντας πίσω τις Χάντζλικ και Ανδρέου από την Κύπρο.
«Είμαι πολύ χαρούμενος διότι κέρδισα ανήμερα των γενεθλίων μου, πετυχαίνοντας και ατομικό ρεκόρ, μόλις στο δεύτερο μαραθώνιο της καριέρας μου. Σίγουρα θα είμαι εδώ και του χρόνου» δήλωσε ο Κλις. «Ήταν αρκετά δύσκολος αγώνας λόγω της ζέστης, όμως απόλαυσα τη διαδρομή πλάι στη θάλασσα» είπε η Μποντάρα.

Στον Ημιμαραθώνιο πρώτος ήταν ο Ρώσος Ίγκορ Σισόεφ της Cycleon σε 1:15:03 με δεύτερο τον Ελλαδίτη Τσερώνη του ΑΠΟΕΛ και τρίτο τον Αργεντινό Αβεγιανέδα των Ηνωμένων Εθνών. Στις γυναίκες κέρδισε η Γιαρντέν Χαρ Λεβ από το Ισραήλ σε 1:34:41, δεύτερη η Ουκρανίδα Λουίζ Παρ της RAF και τρίτη η Ιταλία Κάτια Ροντσίνι.
Διεξήχθησαν επίσης ο Petrolina Energy Race 10χλμ, Ατομικός Δρόμος 5χλμ και ο Primetel Εταιρικός Δρόμος 5χλμ όπου έλαβαν μέρος πάνω από 200 εταιρείες και συνολικά 8.000 δρομείς. Νικήτρια η ομάδα Sanctum Spa &Fitness At Limassol Marina που συμμετείχε με 120 αθλητές. Τη μεγαλύτερη ομάδα στον εταιρικό δρόμο είχε η Primetel. Έτρεξαν επίσης 1.500 παιδιά 6-16 χρόνων στον McDonald’s Παιδικό Δρόμο 1χλμ.
Ανάδοχος χορηγός του αγώνα ήταν η ΟΠΑΠ Κύπρου και Χρυσοί Χορηγοί οι εταιρείες Primetel, Petrolina, McDonald’s, Aegean, GAP Vassilopoulos, Marathon Trading, eventpro, KIA Motors καθώς και ο ΚΟΤ, το φυσικό μεταλλικό νερό Άγιος Νικόλαος, η Ice Power, το My Mall Limassol, η CNP Ασφαλιστική, το Honeywell Travel και το Guaba Beach Bar.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ
Άνδρες
1. Τόμας Κλις Πολωνία 2.41:48
2. Πάβελ Μπορόντιν Κύπρος 2.43:24
3. Μάικλ Κιναν Κύπρος 2.44:32
ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ
Γυναίκες
1. Σίλβια Μποντάρα Πολωνία 3.12:40
2. Νταγκμάρα Χάντζλικ Κύπρος 3.15:10
3. Ιουλία Ανδρέου Κύπρος 3.16:19
Περισσότερες πληροφορίες και όλα τα αποτελέσματα στο www.limassolmarathon.com και στο facebook.com/limassolmarathon.

Keywords
Τυχαία Θέματα