1090 καταγγελίες σε 24 ώρες για υπερβολική ταχύτητα

Χίλιες ενενήντα καταγγελίες οδηγών για υπερβολική ταχύτητα, έκανε η Αστυνομία παγκύπρια, σε διάστημα 24 ωρών. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με αστυνομική ανακοίνωση, από τις 6 χθες το πρωί μέχρι την ίδια ώρα σήμερα το πρωί, μέλη της Αστυνομίας διενήργησαν τροχονομικούς ελέγχους σε όλες τις επαρχίες. Συνολικά, σημειώνεται, κατά τους ελέγχους ανά το παγκύπριο, προέκυψαν 1.090 καταγγελίες για υπερβολική ταχύτητα.

Εξάλλου, κατά τις ίδιες ώρες πραγματοποιήθηκαν από μέλη των Ουλαμών Πρόληψης Οδικών Δυστυχημάτων (ΟΠΟΔ) Αρχηγείου και Αυδήμου και του Ειδικού Ουλαμού Μοτοσικλετιστών (Ε.Ο.ΜΟ) Αρχηγείου

Αστυνομίας, έλεγχοι τροχαίας στους αυτοκινητόδρομους και στο δευτερεύον οδικό δίκτυο, στο πλαίσιο των προσπαθειών που καταβάλλονται για πρόληψη των οδικών τροχαίων συγκρούσεων και καταστολή των τροχαίων παραβάσεων που συμβάλλουν στην πρόκληση σοβαρών και θανατηφόρων οδικών τροχαίων συγκρούσεων.

Κατά τη διάρκεια των ελέγχων, τα μέλη της Τροχαίας Αρχηγείου προέβησαν σε 1.180 καταγγελίες για τα ακόλουθα τροχαία αδικήματα:

• 671 για υπερβολική ταχύτητα,

• 171 για άδειες κυκλοφορίας,

• 61 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας,

• 58 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση και

• 219 για διάφορα άλλα τροχαία παραπτώματα.

Επίσης, ελέχθησαν συνολικά, παγκύπρια, 125 οχήματα και 155 πρόσωπα που επέβαιναν σε αυτά, ενώ έγιναν 92 έλεγχοι αλκοόλης και προέκυψαν 5 καταγγελίες για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης.

Παράλληλα, εκδόθηκε αριθμός γραπτών παρατηρήσεων και γραπτών προειδοποιήσεων σε οδηγούς για διάφορα τροχαία αδικήματα, ενώ σε διάφορες περιπτώσεις παρασχέθηκε οδική βοήθεια σε οδηγούς από μέλη της Τροχαίας.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, οι εκστρατείες της Τροχαίας παγκύπρια θα συνεχιστούν τόσο στο κύριο οδικό δίκτυο, όσο και στο δευτερεύον οδικό δίκτυο, στοχεύοντας στην περαιτέρω εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠE

Keywords
Τυχαία Θέματα