10 ημέρες στον Καλλή για διερεύνηση της «δωροδοκίας» Ρίκκου

Ο Γενικός Εισαγγελέας, Κώστας Κληρίδης, επέδωσε σήμερα γραπτώς στον ανεξάρτητο ποινικό ανακριτή, Παναγιώτη Καλλή, το έγγραφο του διορισμού του ως ποινικού ανακριτή αναφορικά με το ενδεχόμενο διάπραξης ποινικών αδικημάτων, σε σχέση με τις αναφορές που έγιναν κατά τη διάρκεια της συνεδρίας της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Θεσμών, Αξιών και Επιτρόπου Διοικήσεως ημερ. 12 Μαρτίου 2015, ως προς ισχυρισμούς περί δωροδοκίας του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα κ. Ρίκκου Ερωτοκρίτου από το δικηγορικό γραφείο Ανδρέας Νεοκλέους και Σία Δ.Ε.Π.Ε. και/ή δικηγόρο του γραφείου τούτου.

Σύμφωνα με το έγγραφο διορισμού, η εν λόγω ανάκριση θα πρέπει να ολοκληρωθεί το συντομότερο και όχι πέραν των 10 ημερών.

Το χρονοδιάγραμμα είναι ασφυκτικό, καθώς η έρευνα αγγίζει έναν πολύ σημαντικό θεσμό, αυτόν του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα, σε περίοδο, μάλιστα, κατά την οποία βρίσκονται σε εξέλιξη σοβαρές ποινικές υποθέσεις.ο κ. Καλλής θα αρχίσει τη διερεύνηση, η οποία θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τη λήψη καταθέσεων από τον Εκτελεστικό Σύμβουλο της Κεντρικής Τράπεζας, Στέλιο Κοιλιάρη, που προέβη στην αποκάλυψη, τη Διοικήτρια της Κεντρικής Τράπεζας, Χρυστάλλα Γιωρκάτζη, η οποία φέρεται να έκανε τη δήλωση, τα υπόλοιπα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Τράπεζας, τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Θεσμών, τον δικηγόρο, Παναγιώτη Νεοκλέους, καθώς και από τον ίδιο τον Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα, Ρίκκο Ερωτοκρίτου.

Την ποινική έρευνα διέταξε ο Γενικός Εισαγγελέας, Κώστας Κληρίδης, αφού τη ζήτησε ο Ρίκκος Ερωτοκρίτου, μετά τα όσα λέχθηκαν για το άτομό του στην Επιτροπή Θεσμών της Βουλής.

Ο παραιτηθείς Εκτελεστικός Σύμβουλος της Κεντρικής Τράπεζας, Στέλιος Κοιλιάρης, αποκάλυψε ενώπιον των μελών της Επιτροπής ότι η Διοικήτρια τη Κεντρικής, Χρυστάλλα Γιωρκάτζη είχε δηλώσει ότι το δικηγορικό γραφείο «Παναγιώτης Νεοκλέους» δωροδόκησε τον Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα.

Αργότερα, πάντως, τόσο η κ. Γιωρκάτζη, όσο και ο κ. Κοιλιάρης, δήλωσαν πως δεν αμφισβητούν την ακεραιότητα και την εντιμότητα του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα.

"Με τη δέουσα ταχύτητα" η διερεύνηση της υπόθεσης

Ο Παναγιώτης Καλλής, ο οποίος δεν θα δεχθεί αμοιβή για τις υπηρεσίες του, δήλωσε ότι θα ολοκληρώσει τη διερεύνηση της υπόθεσης «με τη δέουσα ταχύτητα» και ότι θα ετοιμάσει το πόρισμα «όσο το δυνατόν πιο σύντομα».

Ο Παναγιώτης Καλλής είναι πρώην δικαστής του Ανωτάτου και έχει ετοιμάσει το πόρισμα για την αεροπορική τραγωδία της Ήλιος.Συμμετείχε, επίσης, στην Ερευνητική Επιτροπή για την Οικονομία, από την οποία παραιτήθηκε, επικαλούμενος την εμπλοκή του δικηγορικού γραφείου των παιδιών του σε διάφορες προσφυγές, θέλοντας να διασφαλίσει την αξιοπιστία της διερεύνησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα