​ «Φυλακίσεις» και νέες δηλώσεις στην υπόθεση Φάλγιαλι

Την πληροφορία ότι οι Ομέρ Τουντς, Βεϊσέλ Σαέρ και Μουσά Τσιτσέκ, οι οποίοι εμπλέκονται στην δολοφονία του Χαλίλ Φάλγιαλι και του οδηγού του, οδηγήθηκαν στην φυλακή, σε πρώτη φάση για τρεις μήνες, ύστερα από νέα «δίκη» που πραγματοποιήθηκε στα κατεχόμενα μεταδίδουν τα τουρκοκυπριακά μέσα ενημέρωσης. 

Σε σχετικό δημοσίευμα, για την «φυλάκιση» των τριών ατόμων, η «Κίπρις Ποστασί» αναφέρεται στα όσα δήλωσε στο «δικαστήριο» ο «αστυνομικός επιθεωρητής», Μουράτ Μπαϊραμ. Σύμφωνα με τον ίδιον, οι έρευνες για

την υπόθεση Φάλγιαλι συνεχίζονται. Η «αστυνομία» έχει εξακριβώσει ότι τα τρία άτομα βρισκόντουσαν στον τόπο του εγκλήματος την στιγμή της δολοφονίας του Φάλγιαλι και του συνεργάτη του. Ακόμη, «υπάρχουν σοβαρά ευρήματα (που δείχνουν) ότι διέπραξαν μαζί το έγκλημα».

Ο κ. Μπαϊράμ ανέφερε ακόμη ότι στην Τουρκία, για την υπόθεση Φάλγιαλι έχουν οδηγηθεί στην φυλακή πέντε άτομα. Άλλοι τρεις ύποπτοι αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Για την Υπόθεση Φάλγιαλι, σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, η «Αβρούπα» γράφει ότι ο πρώην «πρωθυπουργός», Χουσεϊν Όζγκιουργκιουν δήλωσε ότι ο ίδιος παρέσχε την «άδεια νόμιμων στοιχημάτων» στον Φάλγιαλι.

«Ναι, εγώ την έδωσα. Ο Χαλίλ Φάλγιαλι τηρούσε τους όρους. Για νόμιμο στοίχημα ζητούσαμε πολλά χρήματα εκείνη την περίοδο. Δεν μπορούσαν να τα πληρώσουν πολλοί. Ο Φάλγιαλι τα πλήρωσε. Και εμείς του δώσαμε την άδεια», δήλωσε ο κ. Όζγκιουργκιουν, ο οποίος πρόσθεσε ακόμη ότι «κάναμε στρατιωτική θητεία μαζί. Ήμουν διοικητής του. Τον αγαπούσα πολύ. Ωστόσο, κατά την διάρκεια της πολιτικής μου καριέρας δεν είχα ποτέ την ευκαιρία να πιω καφέ μαζί του. Όμως, ήταν πολύ εγκάρδιος με τον πρωθυπουργό που με αντικατέστησε».

Διαβάστε επίσης 

Δολοφονία Φάλγιαλι: Τα επώνυμα γάντια πρόδωσαν τους δράστες

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα