Υπηρεσίες μετάδοσης της Ericsson για το London Live

00:21 22/11/2013 - Πηγή: PC Nea
Το London Live εμπιστεύτηκε την Ericsson με ένα πενταετές συμβόλαιο παροχής υπηρεσιών τηλεοπτικών μεταδόσεων, για την υποστήριξη ενός νέου τηλεοπτικού σταθμού που θα εκπέμπει αποκλειστικά στο Λονδίνο.

Η Evening Standard, η δημοφιλέστερη εφημερίδα του Λονδίνου, έλαβε το Φεβρουάριο 2013 την άδεια να λειτουργήσει τον πρώτο Λονδίνο-κεντρικό τηλεοπτικό σταθμό – ο οποίος θα ξεκινήσει να εκπέμπει την προσεχή Άνοιξη. Το London Live
θα μεταδίδει αδιάκοπο 24ωρο πρόγραμμα, 7 ημέρες την εβδομάδα, μέσω επίγειου και δορυφορικού ψηφιακού σήματος καθώς και μέσω multiscreen IP διανομής. Οι τηλεθεατές θα μπορούν να παρακολουθήσουν το πρόγραμμά του μέσω τηλεόρασης αλλά και διαδικτυακά, μέσω προσωπικών υπολογιστών και κινητών συσκευών.

Ο Bryn Balcombe, Head of Technology στο London Live, είπε: «Η Ericsson ήταν προφανής επιλογή για το London Live, καθώς εξοπλιζόμαστε για την έναρξη του σταθμού το 2014. Έχοντας εργαστεί με αρκετούς νεοσυσταθέντες τηλεοπτικούς φορείς και νεοεισερχόμενους στα μέσα ενημέρωσης, η Ericsson έχει αποκτήσει ανεκτίμητη εμπειρία και είμαστε πραγματικά εντυπωσιασμένοι από την καινοτομία και την ανταγωνιστικότητα των υπηρεσιών της. Με τη βοήθεια της Ericsson, θα είμαστε σε θέση να προσφέρουμε στο κοινό μας το καλύτερο περιεχόμενο στην καλύτερη δυνατή ποιότητα, τόσο μέσω IP αναμετάδοσης όσο και μέσω των παραδοσιακών τηλεοπτικών συχνοτήτων».

Ο Thorsten Sauer, Head of Broadcast Services στην Ericsson, λέει: « Η Ευρώπη είναι μια σημαντική αγορά για εμάς και αντικείμενο της Ericsson είναι να επιτρέπει σε ιδιοκτήτες περιεχομένου, εταιρείες και ραδιοτηλεοπτικούς φορείς να μεταδίδουν και να εκμεταλλεύονται αποδοτικά υπηρεσίες βίντεο σε όλους τους τηλεθεατές, σε όλες τις πλατφόρμες. Είμαστε ιδιαίτερα πρόθυμοι να συνεργαστούμε και να υποστηρίξουμε τους νεοεισερχόμενους στην αγορά των μεταδόσεων. Το London Live της Evening Standard αποτελεί ένα εξαιρετικό παράδειγμα έντυπου και online μέσου που επεκτείνεται στην τηλεόραση και ελπίζουμε ότι αυτή θα είναι η αρχή μιας μακράς και καρποφόρας συνεργασίας».

Η παροχή υπηρεσιών μετάδοσης από την Ericsson ξεκίνησε το 2007 και επεκτάθηκε το 2012 με την εξαγορά του αντίστοιχου τμήματος της Technicolor. Σήμερα, η Ericsson, συνδυάζοντας την τεχνογνωσία της εταιρείας για παροχή υπηρεσιών σε παγκόσμια κλίμακα με την ηγετική της θέση στις υπηρεσίες διαχείρισης, ενισχύει την αποτελεσματικότητα των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων των κορυφαίων περιφερειακών και παγκόσμιων ραδιοτηλεοπτικών φορέων.

Κάθε μέρα περισσότεροι από 1.000 εργαζόμενοι της Ericsson στους κεντρικούς σταθμούς της Γαλλίας, την Ολλανδίας, της Σουηδίας και του Ηνωμένου Βασιλείου, συμβάλλουν στην προετοιμασία, τη διαχείριση και την αναμετάδοση τηλεοπτικών προγραμμάτων σε εκατομμύρια ανθρώπους και στις πέντε ηπείρους. Κάθε χρόνο το τμήμα υπηρεσιών μετάδοσης απορροφά περισσότερες από 200.000 ώρες περιεχομένου και διανέμει περισσότερες από 1,5 εκατομμύριο ώρες προγράμματος, σε περισσότερες από 90 γλώσσες, για περισσότερα από 200 τηλεοπτικά κανάλια, μεταξύ των οποίων τα Canal+ και TV5 Monde στη Γαλλία και το HBO Nordic (εκπομπή σε Δανία, Φινλανδία, Νορβηγία και Σουηδία).
Keywords
Τυχαία Θέματα