Ξανά στην κορυφή η SAP

01:17 18/5/2012 - Πηγή: PC Nea
Η SAP AG ανακοίνωσε σήμερα ότι έχει τοποθετηθεί από τη Gartner, Inc. στο τεταρτημόριο των Ηγετών στην έκθεση αξιολόγησης «Magic Quadrant for Mobile Application Development Platforms».
Η τοποθέτηση βασίζεται στην αξιολόγηση της της SAP Mobile Platform, η οποία περιλαμβάνει τη Sybase Unwired
Platform, τo SAP Afaria Mobile Device Management Solution και το Sybase 365. Η SAP αναγνωρίστηκε ως ηγέτης για την ικανότητά της να εκτελεί και να φέρει εις πέρας την εταιρική αποστολή.

Η έκθεση της Gartner τονίζει ότι, «η ανάπτυξη εφαρμογών για κινητά τηλέφωνα πλέον αποτελεί μια από τις κορυφαίες ανησυχίες των επιχειρήσεων και των CIO. Σύμφωνα με την έρευνα του 2012 της Gartner για τους CIO (βλ. ‘Amplifying the Enterprise: The 2012 CIO Agenda’), το 61% των συμμετεχόντων σχεδιάζουν να ενισχύσουν την ικανότητά τους για mobility στα επόμενα τρία χρόνια και το 48% πιστεύουν ότι θα γίνουν ηγέτες στον τομέα τους με την πλήρη υιοθέτηση καινοτομικών λύσεων mobility.

Αυτό το Magic Quadrant αξιολογεί τους σημαντικότερους προμηθευτές ανάπτυξης πλατφόρμων για εφαρμογές που θα επιτρέπουν στους προγραμματιστές των επιχειρήσεων να σχεδιάζουν, να κωδικοποιούν, να ενσωματώνουν, να εξετάζουν, να δημοσιοποιούν και να διαχειρίζονται κινητές εφαρμογές για business-to-consumer (B2C), B2B και business-to-enterprise (B2E)».

Προσφέροντας λύσεις που καλύπτουν όλα τα λειτουργικά συστήματα φορητών συσκευών (native and hybrid web container) και τις κινητές εφαρμογές Web, η SAP Mobile Platform δίνει τη δυνατότητα σε όλους τους κλάδους για τη δημιουργία όμορφων, χρηστικών και καινοτόμων κινητών εφαρμογών.

Η πλατφόρμα περιλαμβάνει εργαλεία ανάπτυξης εφαρμογών, ένα kit ανάπτυξης λογισμικού, διαχείριση κινητών συσκευών και υπηρεσίες εμπορίου από κινητά. Επίσης, υποστηρίζει ένα ισχυρό οικοσύστημα συνεργατών για να βοηθήσει τους πελάτες να επιλέγουν την κατάλληλη κινητή στρατηγική κάθε φορά.

Η Gartner συνεχίζει, «τα προηγούμενα χρόνια, οι επιχειρήσεις έτειναν να αξιολογούν τις πλατφόρμες ανάπτυξης κινητών εφαρμογών (MADPs), που βασίζονταν αποκλειστικά στις ανάγκες των πρόσφατων κινητών έργων που διαχειρίζονταν.

Ωστόσο, όλο και περισσότερες επιχειρήσεις ψάχνουν για μία ενιαία πλατφόρμα στην οποία θα απευθύνονται για τα περισσότερα, αν όχι για όλα, τα μελλοντικά τους έργα σε όλα τα σενάρια. Ως εκ τούτου, το Magic Quadrant αποτελεί τη σύνθεση μιας πλατφόρμας πολλών προμηθευτών που μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις για υπηρεσίες B2C, B2B και/ ή B2E».

«Έχουμε κάνει τολμηρές κινήσεις για να προωθήσουμε το όραμά μας και να προχωρήσουμε με γενναιότητα στο χώρο του mobile», δήλωσε ο Sanjay Poonan, President και Head of Mobile Division της SAP. «Η SAP Mobile Platform παρέχει απαράμιλλο βάθος και εύρος στους πελάτες που επιθυμούν να υλοποιήσουν οποιουδήποτε είδους φορητή λύση, και απευθύνονται σε επιχειρήσεις ή/και σε καταναλωτές.
Πιστεύουμε ότι η ηγετική μας θέση στον κλάδο επιβεβαιώνει ακόμη περισσότερο ότι η πλατφό
Keywords
Τυχαία Θέματα