Βράβευση της Epsilon Net από την Ευρωπαϊκή Ένωση

11:21 30/11/2011 - Πηγή: PC Nea
Μία ακόμα πολύ σπουδαία διάκριση πέτυχε η Epsilon Net A.E. , μέσα από την ερεύνα που διεξήγαγε το ερευνητικό κέντρο “Economics of Industrial Research & Innovation (IRI)” που αποτελεί επιστημονικό Ινστιτούτο του Κέντρου Ερευνών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Συγκεκριμένα, η Epsilon Net
A.E. ξεχώρισε για άλλη μια χρονιά ως μία από τις 5 ελληνικές εταιρείες που βρίσκονται στη λίστα των 1000 ευρωπαϊκών με τις μεγαλύτερες επενδύσεις στην έρευνα και την ανάπτυξη*. Στην ίδια έρευνα για τον κλάδο του software κατέχει την 1η θέση στην Ελλάδα και την 71η θέση σε ευρωπαϊκό επίπεδο**.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην έρευνα του ινστιτούτου της Ευρωπαϊκής Ένωσης τονίζεται ότι η συγκεκριμένη επένδυση αποτελεί «κλειδί» για την έξοδο από την κρίση κάτι που επιβεβαιώνει στο έπακρο την πορεία της Epsilon Net την τελευταία 3ετία, μια πορεία η οποία της έχει δώσει τον σπουδαίο αυτό τίτλο.

Η αρμόδια για την Έρευνα, την Καινοτομία και την Επιστήμη Επίτροπος κ. Maire Geoghegan-Quinn επεσήμανε ότι «Η αύξηση των επενδύσεων Ε&Α από τις επιχειρήσεις της ΕΕ είναι θετικό σημάδι στην προσπάθειά μας να τονώσουμε την ανάπτυξη και την απασχόληση μέσω της καινοτομίας στην Ευρώπη.».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Epsilon Net βραβεύεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση για 3η συνεχή χρονιά, γεγονός που αποτελεί επιβράβευση της συνεχούς ανάπτυξης της εταιρείας η οποία έχει καθιερωθεί ως μία εκ των κορυφαίων στους τομείς πληροφορικής – ενημέρωσης – εκπαίδευσης του οικονομικού κλάδου.

* Οι υπόλοιπες 4 ελληνικές εταιρείες οι οποίες συμπεριλαμβάνονται μεταξύ των 1000 ανά την Ευρώπη είναι οι: Pharmaten, Intralot, Frigoglass, MLS. Ενδεικτικά, στην 1η θέση της ευρωπαϊκής λίστας, στο σύνολο των εταιρειών, βρίσκεται η Volkswagen και στην 2η θέση η Nokia ενώ ψηλά στη λίστα εμφανίζονται και οι GlaxoSmith Siemens, Ericsson, ΒΜW, AstraZeneca, Fiat. Στον κλάδο του Software, στην 1η θέση στην Ευρώπη βρίσκεται η SAP.
© pcnea.blogspot.com
don't copy articles from pcnea.blogspot.com without permission
Keywords
Τυχαία Θέματα