Το miipharos υπόσχεται επανάσταση στο μάρκετινγκ

10:14 18/4/2014 - Πηγή: PC Nea
Στον αέρα του Appstore βρίσκεται η διαδικτυακή εφαρμογή προώθησης και μάρκετινγκ miipharos που έχει αναπτύξει η Kerverus IT (CY), θυγατρική της Kerverus Holding IT Plc.

Η έγκριση της εφαρμογής έγινε μέσα σε λίγες ώρες, ενώ η Apple έχει ήδη πιστοποιήσει την Kerverus Holding IT Plc με τον τίτλο MFI (Made For Iphone), πιστοποίηση την οποία λαμβάνει για πρώτη
φορά εταιρεία σε Κύπρο και Ελλάδα. Ανάλογη πιστοποίηση έχουν λάβει άλλες 450 εταιρείες παγκοσμίως.

Πρόκειται για ένα προϊόν που αξιοποιεί την τεχνολογία Bluetooth, βασίζεται στην τεχνολογία ibeacοn της Apple και φιλοδοξεί να πρωταγωνιστεί στη διαρκώς αναπτυσσόμενη αγορά του push marketing.

Η Kerverus IT έχει αναπτύξει ειδικές συσκευές που στέλνουν μηνύματα σε κινητές συσκευές μέσω Bluetooth. Το προϊόν πλαισιώνεται με αντίστοιχο λογισμικό και web εφαρμογή, για την παραμετροποίηση και την εμπορική του χρήση.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της εταιρείας, «η συγκεκριμένη τεχνολογία θεωρείται ότι άμεσα θα μεταβάλει την παγκόσμια αγορά marketing, καθώς οι συγκεκριμένες συσκευές έχουν την ικανότητα να επικοινωνούν με τα συμβατά κινητά των χρηστών που διαθέτουν το σχετικό application και να το κατευθύνουν τόσο διαφημιστικά όσο και ενημερωτικά. Η ευρεία χρήση των κινητών συσκευών και των social media πλέον δίνει τη δυνατότητα να υπάρχει απόλυτα προσωποποιημένη αλλά και χρονικά κατευθυνόμενη πληροφόρηση των χρηστών», προσθέτει.

Πώς λειτουργεί

Αναλυτικά, ο κάθε ενδιαφερόμενος ο οποίος επιθυμεί να προωθήσει ένα προϊόν, να ενημερώσει το κοινό αλλά και να διευκολύνει την πρόσβαση σε υπηρεσίες, να ξεναγήσει επισκέπτες εντός και εκτός κτηρίων, προμηθεύεται μία συσκευή από το site της εταιρείας με πολύ μικρό κόστος η οποία εκπέμπει για περίπου δύο χρόνια αδιάκοπα ένα bluetooth σήμα, το οποίο λαμβάνουν τα συμβατά κινητά σε απόσταση έως και 70 μέτρα.

Στην οθόνη εμφανίζεται αρχικά ένα μήνυμα και στη συνέχεια οι πληροφορίες που επιθυμεί να μεταδώσει ο ιδιοκτήτης του miipharos. Οι πληροφορίες παρέχονται προσωποποιημένα σύμφωνα με το προφίλ του χρήστη, μπορούν να μεταβάλλονται εύκολα μέσα από το pc, το tablet ή και το κινητό του ιδιοκτήτη, ενώ δεν υπάρχει περιορισμός στον μέγιστο αριθμό ατόμων που θα λαμβάνουν ταυτόχρονα την πληροφορία. Η συσκευή δεν απαιτεί σύνδεση με ρεύμα ή internet και έτσι είναι εύκολο να τοποθετηθεί παντού ακόμα και στο αυτοκίνητο ή στην τσάντα του χρήστη.

«To miipharos ανοίγει νέους δρόμους για τους διαφημιστές και γενικότερα ανθρώπους της προβολής και διαφήμισης, διότι με το σύστημα affiliate marketing ο κάθε ενδιαφερόμενος, από τον απλό φοιτητή ώς τη μεγάλη διαφημιστική εταιρεία μπορεί να γίνει μεταπωλητής των υπηρεσιών παγκόσμια, να αμείβεται με πολύ υψηλά ποσοστά επί των πωλήσεων, τις οποίες θα παρακολουθεί σε πραγματικό χρόνο 24/7 στο κινητό του μέσω του ειδικού App σε iOS αλλά και Android συσκευές», αναφέρει ο κ. Καλιπτσίδης.

Το Business Plan του project προβλέπει την εμπορική ανάπτυξη του προϊόντος στην Ευρώπη και τις Η.Π.Α. Σε πρώτη φάση η επίσημη πρώτη παρουσίαση αναμένεται να διοργανωθεί στην Ελλάδα στις αρχές Απριλίου.

Ενδιαφέρον για τη χρήση του προϊόντος έχουν επιδείξει εμπορικά κέντρα, μουσεία, συνεταιρισμού ταξί, σούπερ μάρκετ, ιατρικά κέντρα, ακόμη και πολιτικοί συνδυασμοί.

Μάλιστα, πριν ακόμα από το επίσημο άνοιγμα της ιστοσελίδας της η εφαρμογή miipharos έχει ήδη πολύ σημαντικές πρωτιές στο ενεργητικό της, ενώ σχεδόν έχουν εξαντληθεί οι πρώτες συσκευές που έχουν παραληφθεί πριν την έναρξη των προπωλήσεων.

Πολύ σύντομα από το site της Εταιρίας θα διατίθενται οι συσκευές miipharos , οι οποίες θα φθάνουν στο χρήστη σε μια καινοτόμο και οικολογική συσκευασία των 4 τεμαχίων και είναι άμεσα έτοιμες για χρήση από τον πελάτη, με κόστος μόλις 25$/συσκευή.

Η Kerverus IT είναι θυγατρική της Kerverus Holding IT (Cyprus) PLC., εταιρίας εισηγμένης στη Ν.Ε.Α. αγορά του Χρηματιστηρίου Αξιών της Κύπρου (Χ.Α.Κ.), με διακριτικό στα ελληνικά ΚΕΡΒ, στα αγγλικά KERV και σχετικό ISINCY0102641111.
Keywords
Τυχαία Θέματα