Το 80% των Android Users έχουν ‘απαρχαιωμένα’ smartphones

12:06 30/12/2015 - Πηγή: PC Nea
Περισσότεροι από τα δυο τρίτα των ανθρώπων σε παγκόσμια κλίμακα χρησιμοποιούν το λειτουργικό σύστημα Android και περισσότεροι από το 80% αυτών χρησιμοποιεί απαρχαιωμένη έκδοση.
Σύμφωνα με την αναφορά της G DATA ‘Q3 2015 Mobile Malware’, υπήρξαν 6.400 νέα περιστατικά κατά τα οποία malware είχαν ως
στόχο Android συσκευές σε καθημερινή βάση – γεγονός που μεταφράζεται σε πολύ μεγάλο ρίσκο. Στο τέλος του τριμήνου, οι αναλυτές της G DATA ήδη έχουν καταμετρήσει περισσότερα περιστατικά Android malware μέσα στο 2015 παρά από όσα ολόκληρου του 2014 (1.575.644 vs. 548.129). Στο τέλος του τρίτου τριμήνου μόνο, βρέθηκαν 574.706 διαφορετικά malware strains, αριθμός που δείχνει μια ανησυχητική αύξηση της τάξεως του 50% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου χρόνου.

Oι συνηθισμένοι λόγοι για τις απαρχαιωμένες εκδόσεις των λειτουργικών συστημάτων είναι οι μεγάλες καθυστερήσεις λήψης ενημερώσεων από τους παρόχους τηλεφωνικών υπηρεσιών, όπως και η διαθεσιμότητα των OS updates για τις παλαιότερες συσκευές.

Από fitness apps μέχρι οχήματα, όλο και περισσότερες συσκευές συνδέονται μεταξύ τους και με το διαδίκτυο και μπορούν να συνδεθούν με ένα smartphone ή ένα tablet. Τέτοια applications και το λειτουργικό σύστημα Android γίνονται ολοένα και περισσότερο δημοφιλή στους cyber criminals, αφού τους προσφέρουν μια διέξοδο για κάποιο attack.

secnews.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα