Συνεργασία Mellon Technologies και RBS

13:40 8/4/2015 - Πηγή: PC Nea
Τη διεύρυνση της συνεργασίας τους στον τομέα της αυτοματοποίησης των ταμειακών συναλλαγών με τραπεζικές κάρτες ανακοινώνουν η Mellon Technologies και η RBS, προσφέροντας μια ολοκληρωμένη λύση ταμειακού εξοπλισμού και λογισμικού. Βασικό στόχο των δυο εταιρειών αποτελεί η ακόμα μεγαλύτερη διευκόλυνση των επιχειρήσεων λιανικής για αποδοχή και διεκπεραίωση συναλλαγών με κάθε διαθέσιμο τρόπο πληρωμής.

Η λύση
συνδυάζει τα ταμειακά συστήματα νέας γενιάς που πρόσφατα παρουσίασε η RBS, με τα τερματικά Ingenico της Mellon Technologies. Τα δυο συστήματα επικοινωνούν μέσω ειδικού πρωτοκόλλου και ανταλλάσσουν δεδομένα κάθε φορά που επιλέγεται η πληρωμή ολόκληρου ή μέρους του ποσού να γίνει μέσω τραπεζικής κάρτας (χρεωστικής, πιστωτικής ή προπληρωμένης). Χάρη στο ενιαίο πληροφοριακό σύστημα, η συναλλαγή καταχωρείται μια φορά στο ταμειακό σύστημα και αυτόματα ενημερώνεται το τραπεζικό τερματικό για τη χρέωση της κάρτας του πελάτη. Με τον τρόπο αυτό, μειώνεται ο χρόνος εξυπηρέτησης του πελάτη στο ταμείο, διασφαλίζεται η ορθή αποτύπωση του ποσού στο τραπεζικό τερματικό πληρωμών, ενώ ταυτόχρονα παρέχεται από το ταμειακό σύστημα λεπτομερής αναφορά των πληρωμών που διενεργήθηκαν μέσω τραπεζικής κάρτας.

Η λύση καλύπτει πλήρως τις επιχειρήσεις ως προς τις φορολογικές τους υποχρεώσεις έναντι του Υπουργείου Οικονομικών, ενώ μέσα από τις εξειδικευμένες υπηρεσίες που προσφέρει η Mellon για την ενημέρωση του λογισμικού της τραπεζικής εφαρμογής, καλύπτονται απόλυτα και οι εκάστοτε απαιτήσεις των διεθνών οργανισμών και φορέων στο χώρο των συναλλαγών.

«Η στρατηγική συνεργασία της Mellon Technologies και της RBS δίνει τη δυνατότητα σε επιχειρήσεις λιανικής, όπως σούπερ μάρκετ, εστιατόρια, φαρμακεία και πρατήρια υγρών καυσίμων, να μειώσουν την πολυπλοκότητα των πληρωμών με κάρτα και να προσφέρουν μια βελτιωμένη αγοραστική εμπειρία στους πελάτες τους», σχολίασε ο Μάνος Περδικάρης, Business Unit Manager της Mellon Technologies.

«Τα έξυπνα συστήματα ταμείου της RBS, πέραν των μοναδικών χαρακτηριστικών που προσέφεραν έως σήμερα, όπως δυνατότητες mobility, πρόσβαση στα δεδομένα τους μέσω εφαρμογών cloud και δυνατότητες εφαρμογής πολιτικών loyalty, αποκτούν πλέον και δυνατότητες εύκολης και απλής διαχείρισης των πληρωμών με τη χρήση τραπεζικών καρτών, μέσω της σύνδεσής τους με τα τραπεζικά τερματικά της Ingenico και την on-line υποστήριξή τους από την Mellon Technologies», σχολίασε ο Αραβανής Δημοσθένης υπεύθυνος της εμπορικής στρατηγικής της RBS.
Keywords
Τυχαία Θέματα