Συνεργασία AirLiquide και SMIC

10:35 11/12/2013 - Πηγή: PC Nea
Η παγκόσμια απήχηση των smartphones και των ηλεκτρονικών φορητών συσκευών ενισχύουν την ανάγκη για στοιχεία υψηλής τεχνολογίας, όπως επεξεργαστές εφαρμογών για smartphones και τσιπ ασύρματης επικοινωνίας.

Η Κίνα ελέγχει πάνω από το 50% της παγκόσμιας αγοράς συναρμολόγησης τηλεοράσεων, κινητών ηλεκτρονικών συσκευών ενώ παράλληλα αποτελεί τη μεγαλύτερη αγορά ηλεκτρονικών ειδών και smartphone παγκοσμίως.

Η Air
Liquide υπογράφει ένα σημαντικό μακροπρόθεσμο συμβόλαιο στην Κίνα με την SMIC (Semiconductor Manufacturing International Corporation) για την προμήθεια αερίων-φορέων υψηλής καθαρότητας στο υπερσύγχρονο εργοστάσιο της SMIC στο Πεκίνο, το οποίο θα κατασκευάζει ενοποιημένα κυκλώματα υψηλής τεχνολογίας για ηλεκτρονικές και φορητές συσκευές, οι οποίες θα διανέμονται τόσο στην κινεζική όσο και στη διεθνή αγορά. Η μονάδα SMIC Beijing Fab B2 θα ξεκινήσει τη λειτουργία της στις αρχές του 2014 και θα κατασκευάζει wafers 300 χιλιοστών υψηλής τεχνολογίας 28 νανομέτρων*.

Προκειμένου να ανταποκριθεί στις συγκεκριμένες ανάγκες της SMIC, η Air Liquide θα επενδύσει στην εγκατάσταση μιας μεγάλης κλίμακας μονάδας επιτόπου παραγωγής αζώτου στη μονάδα Beijing Fab B2. Το άζωτο, όπως και τα αέρια υψηλής καθαρότητας που χρησιμοποιούνται στην ηλεκτρονική και τα αέρια φορείς, είναι από τα βασικά μόρια στη διαδικασία παραγωγής ημιαγωγών, δεδομένου ότι πληρούν τις πολύ αυστηρές απαιτήσεις σε καθαρότητα αερίων και παράλληλα εγγυώνται την ασφαλή λειτουργία του εξοπλισμού. Παράλληλα, η Air Liquide θα επενδύσει και στην απαραίτητη υποδομή παροχής υγροποιημένων αερίων. Η συνολική επένδυση της Air Liquide αναμένεται να φθάσει τα €18 εκατομμύρια.

Η SMIC ιδρύθηκε το 2000 και είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός ημιαγωγών της Κίνας και ο τέταρτος μεγαλύτερος παγκοσμίως. Η Air Liquide και η SMIC έχουν εδραιώσει μια μακροχρόνια συνεργασία που χρονολογείται από το 2001. Η Air Liquide προμηθεύει ήδη τα μεγάλα εργοστάσια της SMIC στη Shanghai, το Πεκίνο, τη Tianjin, και τη Shenzhen με αέρια εξαιρετικά υψηλής καθαρότητας για τον κλάδο της Ηλεκτρονικής.

Ο Tzu-Yin Chiu, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου SMIC δήλωσε: «Είμαστε εξαιρετικά ευτυχείς με τη νέα, μακροχρόνια συνεργασία που συνάψαμε με την Air Liquide στο Πεκίνο. Η Air Liquide έχει αποδείξει ότι κατανοεί απόλυτα τις ανάγκες μας, ενώ παράλληλα μας εξασφαλίζει ανταγωνιστικές λύσεις. Χάρη στη διεθνή εμπειρία, την τεχνολογία και τον τρόπο διαχείρισης της Air Liquide, η εταιρεία μας θα προμηθεύεται με τρόπο ασφαλή, αξιόπιστο και ιδιαίτερα αποδοτικό τα απαραίτητα βιομηχανικά αέρια.»

Ο Michael J. Graff, Αντιπρόεδρος Αμερικής του Ομίλου Air Liquide και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής, αρμόδιος για τον Κλάδο Ηλεκτρονικής, δήλωσε:

«Ενισχύοντας περαιτέρω την επιτυχή και μακροχρόνια συνεργασία μας με την SMIC, διευρύνουμε την συνεργασία μας και στην στρατηγικής σημασίας περιοχή του Πεκίνου. Η καινούργια συμφωνία επιβεβαιώνει την ικανότητά μας να προμηθεύουμε πελάτες της Ηλεκτρονικής με προϊόντα και υπηρεσίες που πληρούν τα αυστηρότερα πρότυπα, μέσω ανταγωνιστικών προσφορών, προστιθέμενης αξίας. Παράλληλα ενισχύσει τη θέση μας στη ραγδαία εξελισσόμενη αγορά έξυπνων κινητών συσκευών υψηλής τεχνολογίας. »
Keywords
Τυχαία Θέματα