Συνέδριο κοινοτήτων FOSSCOMM

18:37 18/5/2012 - Πηγή: PC Nea
Το 5ο συνέδριο FOSSCOMM (Free and Open Source Software Communities Meeting), το ετήσιο συνέδριο που διοργανώνεται από τις Ελληνικές Κοινότητες για το Ελεύθερο και Ανοιχτό Λογισμικό, το οποίο έχει γίνει θεσμός τα τελευταία χρόνια, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στους χώρους του ΤΕΙ Σερρών, στις 12 και 13 Μαΐου.
Το φετινό συνέδριο, FOSSCOMM
2012, διοργανώθηκε από το Serres Linux User Group (SerLUG). Ο σκοπός του συνεδρίου είναι η προώθηση της ιδέας του Ελεύθερου και Ανοιχτού Λογισμικού και η σύσφιξη των σχέσεων της κοινότητας του.

Το συνέδριο παρακολούθησαν περισσότερα από 300 μέλη της ελληνικής κοινότητας ΕΛ/ΛΑΚ. Για όσους δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν υπήρχε δυνατότητα παρακολούθησης των εργασιών του συνεδρίου μέσω ζωντανής μετάδοσης την οποία χρησιμοποίησαν εκατοντάδες άτομα.

Το φετινό συνέδριο ήταν το 5ο κατά σειρά ενώ τα προηγούμενα 4, ξεκινώντας από το 2008, είχαν διοργανωθεί σε Αθήνα, Λάρισα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα από τις αντίστοιχες κοινότητες. Όπως συνήθως η συμμετοχή στο FOSSCOMM ήταν δωρεάν και όλα τα έξοδα διεξαγωγής καλύφθηκαν από χορηγίες καθώς η διοργάνωση γίνεται αποκλειστικά από εθελοντές.

Στο φετινό συνέδριο υπήρξε έντονη παρουσία ελληνικών κοινοτήτων των δημοφιλέστερων διανομών όπως Ubuntu, Fedora, Gentoo, OpenSuse κ.α. αλλά και της ελληνικής κοινότητας της Wikipedia και διεθνών οργανισμών όπως το Mozilla Foundation.

Συνολικά έγιναν περισσότερες από 50 παρουσιάσεις και εργαστήρια. Επίσης πραγματοποιήθηκαν δύο ανοιχτές συζητήσεις, η πρώτη διοργανώθηκε από την ΕΕΛ/ΛΑΚ το Σάββατο το απόγευμα με εκπροσώπους κομμάτων με θέμα: “Ανοιχτό Λογισμικό, Ανοιχτό Περιεχόμενο, Ανοιχτές Τεχνολογίες: Οι θέσεις των κομμάτων” και η δεύτερη διεξήχθη την Κυριακή το απόγευμα στην οποία έγινε απολογισμός των εργασιών του συνεδρίου.

Με το κλείσιμο των φετινών εργασιών ανανεώθηκε το ραντεβού για το συνέδριο της επόμενης χρονιάς το οποίο φιλοδοξεί να προσελκύσει ακόμα πιο πολλά μέλη από περισσότερες πόλεις και κοινότητες καθώς στόχος είναι η διάδοση του Ανοιχτού Λογισμικού και των Ανοιχτών Τεχνολογιών, η ενημέρωση του κοινού για τα πλεονεκτήματα τους καθώς επίσης η διεύρυνση της κοινότητας ΕΛ/ΛΑΚ, η ανταλλαγή ιδεών και η διάχυση της διεθνούς εμπειρίας.

Περισσότερες πληροφορίες για το συνέδριο υπάρχουν στο δικτυακό τόπο http://serres.fosscomm.gr/, όπου θα αναρτηθούν όλες οι παρουσιάσεις και τα βίντεο μέσα στις επόμενες ημέρες. Στον ίδιο δικτυακό τόπο έχει αναρτηθεί επίσης και ένα σύντομο ερωτηματολόγιο το οποίο καλούνται να συμπληρώσουν όσοι ενδιαφέρονται να συμβάλλουν στη βελτίωση των μελλοντικών διοργανώσεων FOSSCOMM.
ΠΗΓΗ: Δελτίο Τύπου© pcnea.blogspot.comdon't copy articles from pcnea.blogspot.com without permission
Keywords
Τυχαία Θέματα