Στους 100 ισχυρότερους των τηλεπικοινωνιών στον κόσμο ο Μ. Τσαμάζ

08:57 22/10/2013 - Πηγή: PC Nea
Στη λίστα Global Telecoms Business Power100 για το 2013, που καταγράφει τους ισχυρότερους παράγοντες παγκοσμίως στον χώρο των τηλεπικοινωνιών, περιλαμβάνεται το όνομα του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του ΟΤΕ Μιχάλη Τσαμάζ.

Ο Μιχάλης Τσαμάζ βρίσκεται στην 84η θέση της σχετικής λίστας, στην κορυφή της οποίας φιγουράρει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της AT&T Ράνταλ Στίβενσον,
ενώ άλλα μεγάλα ονόματα που βρίσκονται στη λίστα είναι αυτά του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο, του Μεξικανού Κάρλος Σλιμ (#3), του εκ των συνιδρυτών της Google, Λάρι Πέιτζ (#12), και του διευθύνοντος συμβούλου της Apple, Τιμ Κουκ (#15).

Για τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΤΕ, το περιοδικό Global Telecoms Business, που καταρτίζει τη λίστα αυτή, αναφέρει πως, εν μέσω μίας άνευ προηγουμένου χρηματοπιστωτικής κρίσης στην Ελλάδα, εφάρμοσε με επιτυχία ένα πολυσχιδές σχέδιο αναδιάρθρωσης, πετυχαίνοντας τη μετατροπή του πρώην μονοπωλίου των τηλεπικοινωνιών στην Ελλάδα σε “έναν μοντέρνο, ανταγωνιστικό και βιώσιμο επιχειρηματικό ηγέτη στη νοτιοανατολική Ευρώπη”.

Κάνει λόγο ακόμα για ένα από τα πιο φιλόδοξα σχέδια μείωσης χρέους, χάρη στο οποίο το καθαρό χρέος του Οργανισμού μειώθηκε κατά 50% από το 2010. “Υπό την ηγεσία του, ο ΟΤΕ ήταν η πρώτη μεγάλη ελληνική εταιρεία που επέστρεψε στις διεθνείς χρηματοπιστωτικές αγορές και εξασφάλισε την αναχρηματοδότηση του χρέους της, εκδίδοντας ομόλογο 700 εκατομμυρίων ευρώ”, αναφέρει το περιοδικό.

“Η μεταμορφωτική του ηγεσία και την τεχνολογική του οξύνοια έχουν εξασφαλίσει τη βιωσιμότητα του ΟΤΕ για τρία διαδοχικά χρόνια, καθώς και την αδιαμφισβήτητη κυριαρχία της Cosmote στον τομέα της κινητής τηλεφωνίας εδώ και έξι χρόνια”, καταλήγει η αναφορά του Global Telecoms Business.
Keywords
Τυχαία Θέματα