Στη Θεσσαλονίκη η Nanotex 2011

08:50 12/5/2011 - Πηγή: PC Nea
Η ετήσια εκδήλωση Nanotex 2011, η οποία είναι ένα σύνολο από διεθνείς και τεχνολογικές εκδηλώσεις, όπως Διεθνή Συνέδρια, Διεθνή Έκθεση και Σχολεία που σχετίζονται με τις Νανοτεχνολογίες και τα Οργανικά Ηλεκτρονικά, διοργανώνεται φέτος στη Θεσσαλονίκη, 9-16 Ιουλίου 2011, στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ. Την εκδήλωση διοργανώνουν το εργαστήριο
Νανοτεχνολογίας LTNF του ΑΠΘ και η Helexpo Α.Ε., με την υποστήριξη της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας και άλλων ελληνικών και ξένων οργανισμών.

Στόχος είναι, η διοργάνωση αυτή να αποτέλεσει ένα μέσο για την ανάδειξη τεχνολογικών, καινοτομικών και επενδυτικών ευκαιριών στη ΝΑ Ευρώπη και την περιοχή των Βαλκανίων στους τομείς της Νανοτεχνολογίας και των Οργανικών Ηλεκτρονικών.

Ο εντοπισμός ευκαιριών συνεργασίας, καθώς και οι προοπτικές που θα προκύψουν, μέσα από επιστημονικές, τεχνολογικές, αλλά και επιχειρηματικές δράσεις, θα συνεισφέρουν καταλυτικά στην άμεση οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της χώρας μας.

Η Nanotex 2011 θα περιλαμβάνει τις ακόλουθες κύριες εκδηλώσεις:

- 1st International Exhibition on Nanotechnologies & Organic Electronics

- 4th International Symposium on Flexible Organic Electronics

- 8th International Conference on Nanosciences & Nanotechnologies

- 5th International Summer School on Nanosciences & Nanotechnologies:Organic Electronics & Nanomedicine

Αξίζει να σημειωθεί ότι, τα Διεθνή Συνέδρια NN, ISFOE11 και το Σχολείο ISSON διοργανώνονται στη Θεσσαλονίκη από το 2004 και έχουν καθιερωθεί ως τα σημαντικότερα επιστημονικά γεγονότα στο πεδίο της Νανοτεχνολογίας στην ΝΑ Ευρώπη. Η διοργάνωση και της Nanotex 2011 Expo στην Ελλάδα θα ενδυναμώσει επιπλέον το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η χώρα μας στα ραγδαία αναπτυσσόμενα πεδία των Νανοτεχνολογιών και των Οργανικών Ηλεκτρονικών.

ΠΗΓΗ: corallia.org
Keywords
Τυχαία Θέματα