Πλήρης οδηγός δοκιμής και εγκατάστασης του Ubuntu 12.04 LTS

09:18 11/1/2013 - Πηγή: PC Nea

O Κωνσταντίνος Παπαμάρκου μας έστειλε έναν οδηγό εγκατάστασης για το Ubuntu 12.04 LTS, τον οποίο και αναδημοσιεύουμε αυτούσιο.

Ποιος είπε ότι το Linux δεν χρειάζεται καθαρισμό; Για να είμαστε ρεαλιστές, οι διανομές Linux μπορούν να δουλέψουν χωρίς να καθαριστούν ποτέ παρουσιάζοντας μικρή πτώση της ταχύτητας και σταθερότητας τους, σε αντίθεση με τα Windows
που χωρίς έστω κάποιο στοιχειώδη καθαρισμό η ταχύτητά τους μπορεί να πέσει κατακόρυφα.

Για αυτό η πλειοψηφία των χρηστών Linux δεν ασχολείται με τον καθαρισμό του συστήματος τους και οι περισσότεροι πιθανότατα να μην έχουν αναζητήσει ποτέ κάποιο αντίστοιχο πρόγραμμα.

Τα Υπολογιστικά Συστήματα σας προτείνουν ένα πρόγραμμα καθαρισμού που σίγουρα δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο από έναν προχωρημένο χρήστη, λόγω του βαθύ καθαρισμού που προσφέρει και της αξιόλογης επιτάχυνσης του συστήματος που επιτυγχάνει.

Ο λόγος για το – ίσως γνωστό σε μερικούς καθώς διαθέτει έκδοση και για τα Windows – BleachBit.
Μετά την εγκατάσταση του, το πρόγραμμα θα εμφανίζει 2 εικονίδια για την εκκίνηση του. Το ένα αποτελεί εκκίνηση ως διαχειριστής (as Administrator) και ζητάει κωδικό, ενώ το άλλο μπορεί να το εκκινήσει ο οποιοσδήποτε και δεν ζητάει κωδικό.

Η διαφορά μεταξύ τους είναι ότι κατά την εκκίνηση ως διαχειριστής, ο καθαρισμός τελείται σε ευαίσθητα σημεία του συστήματος και για αυτό ζητάει κωδικό.

Αντίθετα, κατά την απλή εκκίνηση, ο καθαρισμός πραγματοποιείται κυρίως σε σημεία προγραμμάτων που χρησιμοποιούν υπηρεσίες Internet (Firefox, Chromium, Skype κλπ), αλλά και κάποια σημεία του συστήματος που γεμίζουν με “σκουπίδια”, όπως τα προσωρινά αρχεία ή αρχεία καταγραφής σφαλμάτων κ.λπ.

Επισκεφτείτε την αρχική σελίδα εδώ.

Δείτε τα χαρακτηριστικά του εδώ.

Δείτε περισσότερες εικόνες και βίντεο.

Μπορείτε να το εγκαταστήσετε είτε από το κέντρο λογισμικού της διανομής σας, είτε κατεβάζοντας το επιθυμητό πακέτο από εδώ ή τον πηγαίο κώδικα από εδώ.
Keywords
Τυχαία Θέματα